Sektorinių greičio matuoklių projektas stringa: įvardijo, kada bus automatiškai skiriamos baudos

Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) laikinasis vadovas Vitalijus Andrejevas 15min informavo, kad dėl susidariusios konfliktinės situacijos kol kas stringa sektorinių greičio matuoklių projektas.
Vidutinio greičio matuokliai
Vidutinio greičio matuokliai / Susisiekimo ministerijos nuotr.

LAKD anksčiau žadėjo, kad matuokliai, įrengti 25-iuose sektoriuose, pradės veikti jau birželio mėnesį. Tačiau praėjusią savaitę V.Andrejevas 15min informavo, kad kilo sunkumų. O šį pirmadienį LAKD paskelbė, kad sektorinių greičio matuoklių veikimo pradžia atidedama dar keliems mėnesiams.

15min nuotr./Vidutinio greičio matuoklių tinklas Lietuvoje
15min nuotr./Vidutinio greičio matuoklių tinklas Lietuvoje

Pasak V.Andrejevo, sunkumų kilo vienai bendrovei užginčijus kitos, galinčios atlikti metrologinę matuoklių patikrą, metodologiją. „Tapome situacijos įkaitais, įsivėlėme į žaidimą tarp dviejų laboratorijų“, – nelinksmai sakė LAKD vadovas V.Andrejevas.

Reikalas tas, kad Lietuvoje tik dvi laboratorijos gali atlikti tokią patikrą. Konkursą laimėjusi „EKS tyrimų laboratorija“ pareiškė, kad patikros metodologiją kūrusi Vilniaus Metrologijos centro laboratorija paliko netikslumų, dėl kurių vėliau vairuotojai galėtų ginčyti sprendimą teisme. Todėl konkursas anuliuojamas, sutartis su „EKS tyrimų laboratorija“ nutraukta, bus atliekamas auditas ir ekspertizė.

Pasak Saugaus eismo ir aplinkos apsaugos skyriaus vadovės Eglės Nemanytės, realu, kad nauja sutartis dėl matuoklių patikros bus pasirašyta vasaros pabaigoje. O nuobaudų už viršytą greitį mechanizmas pradės veikti tik po Naujųjų metų, kai sistema pradės formuoti automatinius protokolus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento