Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šį savaitgalį – didžiausias dviračių renginys Lietuvoje: kur bus eismo ribojimų?

Jau šį savaitgalį, rugpjūčio 18 d. sostinę Vilnių išjudins didžiausias dviračių renginys Lietuvoje „IKI Velomaratonas 2024“ – rekordinis renginys šiemet organizuojamas jau 15-tą kartą. Ruošiantis tradiciniu tapusiam dviračių sporto renginiui ir jo metu centrinėje miesto dalyje numatomi eismo ribojimai.
„IKI Velomaratonas“
„IKI Velomaratonas“ / Vytauto Pilkausko nuotr.

„IKI Velomaratono 2024 trasa

„IKI Velomaratono 2024“ dalyviai grupėmis startuos Nepriklausomybės aikštėje ir važiuos Gedimino prospektu (nuo Lietuvos Respublikos Seimo rūmų) Šventaragio, T. Vrublevskio, Arsenalo, T. Kosciuškos gatvėmis, privažiavus iki transporto žiedo apsisukti ir važiuoti tomis pačiomis gatvėmis atgal per Karaliaus Mindaugo tiltą, Žvejų, Upės, Vytauto ir A. Mickevičiaus gatvėmis, per Žvėryno tiltą, A. Goštauto gatve iki Baltojo tilto ir atgal A. Goštauto gatve, Gedimino prospektu iki Nepriklausomybės aikštės.

Eismo ribojimai Velomaratono metu Vilniuje
Eismo ribojimai Velomaratono metu Vilniuje

Rugpjūčio 18 d. nuo 4.30 iki 19 val. bus draudžiamas transporto eismas ir draudžiama statyti transporto priemones visoje dviračių maratono trasoje.

Trasa suplanuota taip, kad miesto gyventojai ir svečiai patirtų kuo mažiau nepatogumų, todėl net ir renginio metu bus galima įvažiuoti į miesto centrą ir judėti jame. Įvažiavimas į centrinę miesto dalį bus galimas per Geležinio Vilko ir A. Goštauto gatves, o išvažiavimas per Lukiškių g.

Dviračių maratono trasoje pastatytos tvorelės nuo važiuojamosios dalies bus patrauktos iš karto pasibaigus dviračių maratonui, o starto ir finišo vietoje pastatyta techninė įranga bus išmontuota iki sekmadienio, rugpjūčio 19 d. 6 val.

Keisis viešojo transporto judėjimas

Rugpjūčio 18 d., sekmadienį nuo 4.30 iki 19.00 val. nekursuos 10, 12 maršruto troleibusai. Taip pat keisis 1G, 3G, 6G, 10, 11, 22, 33, 40, 43, 46, 52, 53, 56, 73, 88, 89, 123 autobusų bei 2, 3, 4, 6, 17, 19 troleibusų trasos bei eismo tvarkaraščiai. Pakeistų viešojo transporto trasų schemas jau galite rasti čia.

Keleivių patogumui, dviračių maratono metu, prie Žirmūnų tilto, arčiau žiedinės Olandų g. sankryžos, abejomis kryptimis, bus įrengtos laikinos viešojo transporto stotelės – „Šv. Petro ir Povilo bažnyčia“, čia stos: 1G, 6G, 10, 33, 40, 43, 46, 53, 88 ir 89 maršrutų autobusai, 2, 4, 17 ir 19 maršrutų troleibusai.

Su pakeistomis viešojo transporto maršrutų trasomis ir eismo tvarkaraščiais kviečiame susipažinti www.judu.lt ir www.stops.lt.

Daugiau informacijos apie „IKI Velomaratoną 2024“ galite rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas