Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Situacija, vos nesibaigusi muštynėmis: ką daryti, kai automobilį užstatė?

Didmiesčių gyventojų kasdienybė – automobilių statymo problemos. Tarp kaimynų jos neretai sprendžiamos užstatant vieniems kitų automobilius bei paliekant raštelį su telefono numeriu – taip išvažiuoti norinčios transporto priemonės savininkas gali susisiekti su jį užstačiusiu ir paprašyti atlaisvinti kelią. Tačiau tokia praktika – pavojinga.
Automobilių stovėjimo aikštelėje užblokuotos transporto priemonės vairtuotojui ir keleiviams teko palaukti.
Automobilių stovėjimo aikštelėje užblokuotos transporto priemonės vairuotojui ir keleiviams teko palaukti.

Trečiadienio popietę Stirnų g. prie prekybos centro „Panorama“ įsikūrusioje aikštelėje – „piko“ metas. Darbo metu, kai stovėjimas PC „Panorama“ požeminėje stovėjimo aikštelėje ilgiau nei keturias valandas tapo mokamas, ši atvira aikštelė tapo užgrūsta. Dalis žmonių joje automobilius palieka visai darbo dienai, o kai kurie atvyksta tik trumpam. Neradę laisvos vietos ten, kur šios sužymėtos linijomis ant asfalto, vairuotojai kartais palieka automobilius per vidurį tarp vertikaliai sustatytų mašinų.

VIDEO: Nereta situacija stovėjimo aikštelėje: neatsakingai pastatytas furgonas įkalino mikroautobusą

„Opel“ mikroautobuso vairuotojas pasielgė būtent taip: neradęs laisvos pažymėtos stovėjimo vietos, jis automobilį paliko viduryje aikštelės – čia dienomis sutelpa kelios mašinos. Skubėjęs vairuotojas greičiausiai nepastebėjo, jog jo mašina tapo barikada maždaug dviem dešimtims automobilių: jie negalėjo išvažiuoti iš aikštelės. Savo telefono numerio „Opel“ vairuotojas taip pat nepaliko.

Netrukus atsirado porelė, norėjusi „Ford“ mikroautobusu išvažiuoti iš aikštelės ir pakliuvusi į „Opel“ spąstus. Praradę viltį išmanevruoti pro siaurą plyšį, jie keliasdešimt minučių mindžikavo aplink niekadėją, kol šis galiausiai grįžo, apsibarė su jam priekaištus teikusiu vairuotoju ir išvažiavo.

Ką daryti tokiu atveju? Padangų spardymas, oro išleidimas ar durelių braižymas automobilio nepatrauks – tą padaryti, be savininko, gali tik policijos pareigūnai, tad privalomas skambutis jiems nurodant tikslią transporto priemonės buvimo vietą ir valstybinį numerį. Pareigūnai bando susisiekti su ne vietoje pastatyto automobilio savininku, o jeigu tai nepavyksta, turi teisę patraukti trukdančią transporto priemonę.

VIDEO: Kaip elgtis, jeigu užstatė jūsų automobilį?

„Opel“ manevras šioje stovėjimo aikštelėje – vos vienas iš daugelio pažeidimų. Pagal Kelių eismo taisykles, sustoti ir stovėti negalima ten, kur sustojusi transporto priemonė trukdytų išvažiuoti iš stovėjimo aikštelės kitoms mašinoms. Už tai numatyta 30–90 eurų bauda, o policija turi teisę nutempti trukdantį automobilį.

Aikštelės kampe, medžio pavėsyje, kiurkso „Mercedes-Benz“. Vieta patogi, tačiau ant vejos – už tokį stovėjimą taip pat gresia 30–90 eurų bauda.

Tačiau visa pažeidėjų virtinė – arčiausiai prekybos centro sustoję automobiliai. Netoli tarptautinių maršrutų autobusų sustojimo savo automobilius palikę bent 8 vairuotojai turėtų gauti tokias pačias 30–90 eurų baudas, nes jie savo automobilius paliko vietoje, kur stovėjimas numatytas tik autobusams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas