Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sostinė jau kemšasi: štai kuriose gatvėse galite strigti ilgam

Prieškalėdinių kamščių ženklai Vilniuje pradėti fiksuoti dar prieš 14 valandą, o toliau, prognozuojama, bus tik blogiau. Kai kuriose vietose tenka laukti ne vieną dešimtį minučių.
Vakarinės spūstys Vilniuje
Vakarinės spūstys Vilniuje / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

16 valandą didesnės spūstys formavosi ties Geležinio Vilko tiltu, važiuojant link Šeškinės – eismas lėtėjo pačioje tilto pradžioje, nemaža eilė rikiavosi ir ties įvažiavimu ant tilto iš Gynėjų gatvės. Spūstis tęsiasi iki pat Žalgirio gatvės.

SVARBU: Spūsčių pragaras: penktadienis taps blogiausia metų diena vairuotojams

Važiuojantys į kitą pusę su tokiais sunkumais, bent jau ant tilto nesusiduria – eismas kol kas vyksta daugiau mažiau įprastai.

„Sudėtingas važiavimas ties Olandų žiedu, eismas ten buvo kone sustojęs, teko laukti spūstyje keliasdešimt minučių“, – dar 14 valandą apie situaciją kelyje raportavo skaitytojas Sigitas.

Situacija čia išlieka itin sudėtinga – didžiausios spūstys šioje vietoje 16 valandą buvo susidariusios ties Žirmūnų tiltu bei Olandų gatvėje.

Spūstys formuojasi ir dar vienoje į šį žiedą „subėgančioje“ T.Kosčiuškos gatvėje, o santykinai geriausia padėtis Antakalnio g., kur 16 valandą ilgam stringančių automobilių nepasitaikė.

Dideli kamščiai sostinėje fiksuojami Žirmūnų ir Kareivių gatvių sankryžoje, Ukmergės gatvėje važiuojant link Pašilaičių bei T.Narbuto gatvėje, važiuojant link Pilaitės, rodo „Google Maps“ duomenys.

Prasta žinia ir važiuojantiems pro Senamiestį nuo Mindaugo tilto – T.Vrublevskio ir Šventaragio gatvėse taip pat fiksuojamos nemažos spūstys.

Kurios Vilniaus gatvės verčia švaistyti laiką tuščiai

Kaip jau rašėme, ilgamečių Vilniaus gyventojų tokios spūstys nustebinti neturėtų – kamščiai kasmet susidaro praktiškai tose pačiose vietose.

Kalvarijų, Minties, Žalgirio, Geležinio Vilko, T.Narbuto, Ozo gatvės – toks „juodasis“ sąrašas, savo straipsnyje nurodo 15min žurnalistas Žilvinas Pekarskas.

Šios gatvės – tarsi „juodoji“ skylė, įtraukianti ilgam. O kai kurios Vilniaus sankryžos iš anksto užprogramuotos ir KET pažeidimų serijai, ir emocijų protrūkiams. Tarkime, Ukmergės ir Geležinio Vilko gatvių suskirtimas, nors ir išmargintas „koriais“, vis tiek amžinai užsikišęs. Ypač prasidėjus mokslo metams ir prieš Kalėdas. Net keista – nuo gruodžio 27 d. eismo intensyvumas šiose gatvėse akivaizdžiai sumažėja, miestas, regis, ištuštėja.

Spūstys Vilniuje prieš Kalėdas

Panaši padėtis – Minties ir Kareivių g. sankryžoje, Oslo ir Vakarinio aplinkkelio susijungimo vietoje. Šios sankryžos – nepakankamai pralaidžios tokiu šventinio piko metu.

Didžiausios spūstys – prie prekybos centrų

Kaip rodo daugiametė praktika, paskutinį metų penktadienį prieš Kalėdas į prekybos centrus plūsteli pačios didžiausios pirkėjų minios. Dauguma jų – automobiliu.

Tad milžiniškos spūstys prie PC „Panorama“ („Dovanorama“) ima formuotis jau nuo vidurdienio, o sustingsta apie 16 val.

15min paskaičiavo, kad, pavyzdžiui prieš 2019 m. Kalėdas išvažiuoti į gatvę į šio prekybos centro aikštelės užtrukdavo ilgiau nei pusvalandį, nes eismas aplinkinėse gatvėse buvo sustingęs. Beje, iš dalies tokia problema iki šiol kildavo dėl to, kad lankytojai į „Panoramą“ kažkodėl nori įvažiuoti per vieną, labiausiai užsikišusį, įvažiavimą (nuo degalinės). Kiti du (Stumbrų ir T.Narbuto) – gerokai laisvesni.

Labai panaši situacija – prie kitų didžiųjų prekybos centrų, tarp jų BIG, „Akropolio“, „Europos“, VCUP, „Nordikos“. Paskutinę darbo dieną dovanas į automobilius krauna tūkstančiai pirkėjų.

Keli naudingi patarimai, kaip prieš Kalėdas sutaupyti laiko

1. Į prekybos centrus važiuokite nuo ryto, o ne piko metu – per pietus bei vakare.

2. Vairuodami galvokite tik apie vairavimą, nesinaudokite telefonu. Nes kiekviena jūsų pradelsta sekundė jungiasi į grandinę su kitų vairuotojų pradelstomis sekundėmis ir tampa minute.

3. Spūstyje ženklais bendraukite su kitais vairuotojais. Kartais akių kontaktas ar mandagus rankos mostas (prašau, praleidžiu) padeda sutaupyti laiko ir išsaugoti gerą nuotaiką.

4. Nepamirškite „užtrauktuko“ principo, įvažiuodami į „butelio kaklelį“ ar elementrų susiaurėjimą.

5. Jei įmanoma, automobilį palikite namuose. Nes prieš šventes, kaip ir apskritus metus, visai patogu iki prekybos centro nuvažiuoti miesto transportu.

6. Naudokitės programėlėmis, kurios jums pasiūlys greičiausią kelią.

VIDEO: Iš paukščio skrydžio: Vilniaus Kalėdų eglė ir minios džiugių žmonių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas