Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Startavo akcija „Apsaugok mane“ – atnaujintas gatvių ženklinimas ir apdrausti 320 tūkst. moksleivių

Penktadienį jau 19 kartą startavo saugaus eismo akcija „Apsaugok mane“. Vilniaus miesto savivaldybės ir draudikų pagalba ne tik išskirtiniais piešiniais pažymėtos 27 judriausiose gatvėse esančios pėsčiųjų perėjos, tačiau ir visi Lietuvos moksleiviai visą rugsėjo mėnesį bus apdrausti nuo nelaimingų atsitikimų eismo įvykiuose, jei jie keliaus pėsčiomis.
Paženklintos gatvės Vilniuje
Paženklintos gatvės Vilniuje / Akcijos organizatorių nuotr.

Siekiant užtikrinti saugesnį vaikų eismą perėjose, Vilniaus miesto savivaldybė kartu su „Lietuvos draudimo“ bendrove, prieš prasidedant mokslo metams rūpinasi moksleivių saugumu. Prieš prasidedant rugsėjui iniciatyvos organizatoriai 22 savivaldybių mokykloms visoje Lietuvoje išdalino net 10 500 vaikams skirtų šviesą atspindinčių liemenių. O miestų savivaldybės prie pėsčiųjų perėjų atnaujino kelio ženklinimą – „Apsaugok mane“ ženklą.

Svarbus šios iniciatyvos akcentas – visą rugsėjo mėnesį daugiau nei 320 tūkst. 1–12 klasių moksleivių bus apdrausti 5 tūkst. eurų suma nuo nelaimingų atsitikimų. Prie iniciatyvos prisidėjusio „Lietuvos draudimo“ generalinis direktorius Kęstutis Šerpytis teigė, kad tokia iniciatyva norima apsaugoti vaikus.

„Nors vaikus apdraudžiam, vis vien tikimės, kad tų pinigų jiems neprireiks. Ir tikimės to ne todėl, kad mums būtų gaila pinigų, tiesiog pinigai neatstos sveikatos ar gyvybės, o kiekvienas išmokėjimas reiškia, kad nukentėjo vaikas. Tikimės kuo mažiau tokių atvejų“, – komentavo K.Šerpytis.

Tam, kad vaikai būtų apdrausti, tėvams nieko daryti nereikia – draudimas įsigalioja automatiškai. Tik įvykus nelaimingam atsitikimui moksleivių tėvai turėtų kreiptis į „Lietuvos draudimo“ bendrovę dėl draudimo išmokos.

Per devyniolika metų iš viso buvo užregistruota apie 90 atvejų, kada keliuose nukentėjo moksleiviai. O už patirtus sužalojimus draudimo bendrovė išmokėjo 40 tūkst. eurų. Praeitais metais buvo užfiksuota 10 tokių įvykių ir atlyginta 3900 eurų žala.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento