Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sukurta kepurė, galinti išgelbėti vairuotojo gyvybę

Naujausiuose sunkiasvoriuose gausu saugumą užtikrinančios pagalbinės įrangos. Vienas iš tokių elektroninių pagalbininkų – vairuotojo mieguistumą stebinčios sistemos, kurios neleidžia užmigti. Tačiau ką daryti, jei sunkvežimis senesnis ir nėra aprūpintas tokia įranga? Arba, jei dirbama su mikroautobusu, kuris nėra aprūpintas tokia sistema? Pasirodo, tokiais atvejais padėti gali net ir kepurė.
„Ford“ sukūrė išmanią kepurę-žadintuvą „SafeCap“
„Ford“ sukūrė išmanią kepurę-žadintuvą „SafeCap“ / Ford nuotr.

Savitą problemos sprendimą pasiūlė „Ford“ kompanija, kuri pristatė išmanią kepurę vairuotojams SafeCap.

Joje įmontuoti jutikliai seks vairuotojo galvos judesius, o prireikus žadins miegalių vibracija, garso ir šviesos signalais. Išmanaus aksesuaro kūrėjai teigia, kad iš pirmo žvilgsnio pati paprasčiausia kepurė bus aprūpinta miniatiūriniu higroskopu, akselerometru ir dar keliais kitais davikliais. Kompiuteriniai algoritmai padės stebėti vairuotojo galvos judesius, bandant nuspėti, ar vairuotojas stebi kelią, prietaisų skydelį ir galinio vaizdo veidrodžius. Kilus abejonių įsijungs vibracija ir garsiniai signalai, rašo „Trucker“.

Šį išmanų aksesuarą sukūrė brazilų „Ford“ padalinys, minėdamas 60-ies metų darbo Brazilijos rinkoje sukaktį. Tačiau pristačius šią kepurę buvo sulaukta daug dėmesio ir kituose pasaulio kampeliuose. Tad visai tikėtina, kad SafeCap taps globaliu produktu. Šiuo metu kompanija baigia testuoti šį aksesuarą ir jau ieško tinkamo partnerio serijinei gamybai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento