Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sukurtos „prisipučiančios“ kelnės su įmontuota saugos pagalve

Švedai sukūrė pirmą pasaulyje saugos pagalvę, kurią galima nešioti kaip kelnes. Kompanija Airbag Inside Sweden AB paskelbė, kad sukūrė oro pagalves, montuojamas į kelnes bei liemenę.
Airbag inside sukurtos kelnės su oro pagalve
Airbag inside sukurtos kelnės su oro pagalve / Airbag inside nuotr.

Patys gaminiai pavadinti labai paprastai: Airbag Jeans ir Airbag Vest. Visa sistema, komplektas vadinamas taip pat gana paprastai – Airbag Outfit.

Apsauginė smūgiams atspari apranga pirmiausia skirta motociklininkams. Oficiali pasaulinė produkto premjera turėtų įvykti iki vasario pabaigos. Ir kelnes, kaip ir liemenę, sudaro išorinis audinio sluoksnis ir po juo paslėptas sintetinis oro pagalvių komplektas.

Kiekvienas komponentas turi keičiamą talpą su suslėgtomis dujomis – anglies dioksidu.

Sistema suveikia tuo metu, kai avarijos metu motociklininkas išskrenda iš balno. Tuo pačiu metu prie motociklo korpuso pritvirtintas laidas ištraukia dujų balionėlių apsauginių vožtuvų kaiščius. Pastarasis akimirksniu pripučia kelnes ir liemenę. Oro pagalvės drabužiuose sušvelnina nelaimėlio kūno smūgius į asfaltą ar kitas transporto priemones.

Panašiai kaip ir Dakaro ralyje naudojamose apsauginėse liemenėse, praėjus kelioms minutėms, dujos pamažu pasišalina iš kelnių ir liemenės.

Tačiau tai nereiškia, kad po to liemenę ir kelnes reikia išmesti. Apsauginis įtaisas yra daugkartinio naudjimo. Pakanka pakeisti tuščius dujų balionus naujais. Išorinę medžiaginė oro pagalvės komplekto dalį reikia nuvalyta nuo nešvarumų ir toliau gali būti be problemų naudojama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas