Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Susiaurintos Vilniaus gatvės susuko galvą: automobilis pasuko dviračių taku

Skaitytojas Martynas pasidalino labai netikėtu vaizdo įrašu. Vilniuje, pertvarkytoje (arba humanizuotoje) Algirdo gatvėje automobilis „Toyota“ skrieja ne vienpuse eismo juosta, skirta automobiliams, o plačiu dviračių taku.

Pravažiavęs atkarpą iki sankirtos su T.Ševčenkos g., iš dviračių tako suka link prekybos centro „Maxima“.

Martynas pirmiausiai įrašu (filmuotu jo šeimos narių) pasidalijo socialiniuose tinkluose. Ir sulaukė audringos skaitytojų reakcijos. Viena dalis piktinasi tokiais nepastebinčiais naujo žymėjimo ir naujų ženklų vairuotojais. Kita negaili kritikos miesto valdžiai.

Nuomonės dėl situacijos išsiskyrė

„Kiekvieną dieną pilna tokių nematančių! Ir kaip galima nematyti ženklo dviračių takas? Žymėjimo? Nulis pateisinimų. Gyvename šioje gatvėje ir retkarčiais vaikai paspirtukais ar dviratukais važiuoja dviračių taku, o čia varo visame gražume. Atsimerkt gal laikas?“, – sureagavo Rasa.

Kiti skaitytojai pastebi, kad šioje vietoje tokių situacijų pasitaiko dažnai, priprasti prie naujos eismo organizavimo tvarkos kai kuriems vairuotojams – sunku.

Treti, vadinamojo humanizavimo priešininkai, dalį atsakomybės perkelia ant Vilniaus valdžios pečių. Neva tokia pertvarka neadekvati, nes vizualiai dviračių takas dėl savo pločio atrodo panašiai, kaip automobilių gatvė.

„Specialiai stebėjau, kiek ten pravažiuoja dviračių ir šalia esančia juosta kiek mašinų. Proporcija buvo 50 automobilių – vienas dviratis. Visiškai neveiksmingos permainos“, – pastebi Juozas. Kiti jam atsako, kad dviračių dar padaugės, tam reikia laiko.

O Majos replika – jau iš humoro srities: pagaliau dviračių takai visapusiškai išnaudojami (nes jais važiuoja visi – red. past.). Simonas taip pat bando juokauti: „važiuoja jis ir galvoja: na nieko sau gatves susiaurino“.

15min taip pat sulaukė ir daugiau signalų apie tokias dviprasmiškas situacijas ne tik Naujamiestyje. Pavyzdžiui Karoliniškėse, I.Šimulionio g. automobiliai taip pat iš kiemo kartais išsuka ne į keturračiam transportui skirtą juostą, o įsibėgėja dviračių taku. Tiesa, apie dviračių tako kirtimą vairuotojus turėtų įspėti kitokia spalva nuspalvintas asfalto fragmentas.

Vairuotojas aklai laikėsi dešinės?

Buvo ir tokių skaitytojų, kurie pažėrė kritikos vairavimo mokykloms – neva, va kaip blogai paruošia vairuotojus.

„Manau, kad tai yra tiesiog žioplumas. Gal žmogus jau seniai buvo važiavęs šia gatve. Po to gal nematė, kad atliktas remontas. Taigi nesuvokė erdvės ir... laikėsi dešinės. Ir staiga pamatė, kad čia dviračių takas. Pasimetė ir važiavo iki kitos sankryžos“, – komentavo situaciją „Amplius LT“ vairavimo pedagogas Artūras Pakėnas.

Skaitytojas Martynas, kurio žmona filmavo šį vaizdelį, sako, kad, ko gero, vairuotojui, sudvejojusiam, kaip įsukti į Algirdo gatvę (iš Kauno gatvės – red. past.), papypsėjo kažkuris kitas eismo dalyvis. Na, neva „nestabdyk“. Tad vairuotojas pasimetė ir pasirinko, kaip reikalauja KET, važiuoti dešiniau...

Policija vairuotoją nubaudė, bet priežasčių nesiaiškino

15min kreipėsi į Lietuvos kelių policijos tarnybą. Nes originalioje medžiagoje automobilio numeriai matomi. Taigi kyla klausimas: gal pareigūnai paprašė vairuotojo pasiaiškinimo? Na negi jis važiavo specialiai dviračių taku? Bet kuriuo atveju, tokia „socialinė apklausa“ suteiktų naudingos informacijos ir padėtų humanizuoti gatves sklandžiau. Ir, žinoma, eismo saugumas nuo to tik didėtų.

LKPT Administracinės veiklos ir eismo priežiūros vyr. specialistė Jorūnė Liutkienė informavo, kad protokolą KET pažeidusiam vairuotojui surašė Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas. Kaip dabar įprasta, jam nedalyvaujant, nuotoliniu būdu. Taigi vairuotojo argumentai nėra aiškūs.

Jei pastebėjote daugiau panašių situacijų, susisiekite su redakcija gazas@15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi