Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tiriama, ar perėjoms skirtos šviesą atspindinčios juostos laikysis ant nekokybiškos kelio dangos

Prasidėjus mokslo metams, Vilniaus rajone, Mickūnų miestelyje buvo įrengta antroji Baltijos šalyse naujos kartos šviesą atspindinti pėsčiųjų perėja.
Pėsčiųjų perėja su šviesą atspindinčiomis juostomis
Pėsčiųjų perėja su šviesą atspindinčiomis juostomis / (UAB „Eismo Juosta“ nuotr.)
Temos: 1 Vilnius

Rugpjūčio pabaigoje 15min.lt pasirodęs straipsnis apie klijuojamą pėsčiųjų perėja įrengta Kaune, sukėlė kelininkų susidomėjimą, kurie smalsiai stebėjo jos įrengimo technologinį procesą.

Kelio ženklus gaminančios kompanijos šią perėją Mickūnų gyventojams įrengė neatlygintinai ir vykdys technologinį tyrimą, kaip ant ne itin kokybiškos kelio dangos užklijuotos juostos pakankamai judrioje gatvėje laikysis.

Grigorijus Ševčenko, „3M Lietuva“ specialistas pažymi, kad šviesą atspindinčios kelio žymėjimo juostos paprastai klijuojamos ant naujos ką tik įrengtos kelio dangos, ašinėms ir šoninėms linijoms žymėti, vyksiantis eksperimentas svarbus dėl netipiško juostų panaudojimo ir jų teikiamo efekto – vairuotojai matys pėsčiųjų perėją naktį net lyjant lietui, ko Lietuvoje dar nėra.

Linas Visockis, UAB „Eismo Juosta“ darbų vadovas įsitikinęs, kad tokio tipo ženklinimą galima atlikti kur kas sparčiau ir be ypatingų investicijų į spec. įrangą. Kelias gali būti pradėtas eksploatuoti iš karto po naujos dangos paklojimo, nes juostas galima klijuoti iš karto ant karšto asfalto. Tai sutaupytų nemažai laiko ir sumažintų spūstis kelio remonto zonose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai