Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 08 /19:42

Iš Kuršių nerijos ir Palangos – vėžlio greičiu: poilsiautojai dūsta spūstyse

Sekmadienį kelionė namo šimtams tūkstančių poilsiautojų virto kankyne. Kuršių nerijoje popiet išjudėję žmonės iki kelto riedėjo mažiausiai 4 valandas. O automagistralėje laukė nauja milžiniška spūstis. Baisi spūstis susidarė neprivažiavus Kryžkalnio nuo Klaipėdos pusės. Žmonės po kelias valandas stovi vietoje. Kartais eismas šiek tiek pajuda, tačiau daugelis vilniečių namus tikisi pasiekti tik su tamsa. Didžiules spūstis autostradoje sudarė remontai ir vienas nedidelis eismo įvykis. Rekomenduojama šią autostrados vietą aplenkti lanku, nes tiesiai greičiau nebus.
Kamščio dalyvių užfiksuoti kadrai
Kamščio dalyvių užfiksuoti kadrai

Socialiniai tinklai sekmadienio vakarą kimšosi nuo vaizdų iš autostrados ties aukščiausia jos vieta. Navigacija gerą dešimtį kilometrų spalvina ryškiai raudonai – transporto spūstis.

„Savaitgalis įgauna naujų spalvų. Po malonaus poilsio grįžtame į realybę – avarijos ir spūstys autostradoje“, – rašė redakcijai vienas skaitytojas, atsiuntęs kelias akimirkas iš milžiniškų spūsčių.

Kamščio dalyvių užfiksuoti kadrai
Kamščio dalyvių užfiksuoti kadrai

Jei tiksliau, važiuojant nuo Klaipėdos ir likus iki Kryžkalnio apie trisdešimt kilometrų – stovėsite arba judėsite lėčiau už vėžlį. Tai gali trukti ne vieną valandą.

Taip pat navigacija rodo, kad autostradoje ties Upynos ir Kaltinėnų keliu vyksta remontai, todėl viena iš spūsčių priežasčių yra būtent dirbantys žmonės.

Eismo spūsčių liudininkai matė ir eismo įvykį, kuris galėjo taip pat didinti spūstį, tačiau judėjimas nepagreitėjo ir už jo.

Vėliau, po kelių valandų, vairuotojai manė pamatę tikrąją priežastį, tačiau tai buvo tik du skubantys kelių „gaideliai“, nepasidalinę kelio. Už tai jie turėjo reikalų su pareigūnais, kruopščiai prižiūrinčiais saugumą šiame karštame svarbiausios Lietuvos eismo kraujagyslės taške.

Taip pat velnioniškai didelė spūstis susidarė ir Kuršių nerijoje, kur iki kelto žmonės turėjo lėtai riedėti po kelias valandas.

Kamštis belaukiant kelto
Kamštis belaukiant kelto

„Mes jau gerokai pasistūmėjome ir atvykome gana anksti, kai kiti poilsiautojai dar tik ruošėsi namo. Dabar jau žinome, kad į Vilnių dalį kelio teks važiuoti ne autostrada, nes draugai kalba ir apie nežmoniškas spūstis netoli Kryžkalnio“, – pasakojo Kuršių nerijoje poilsiavęs Raimundas, keltą pasiekęs per 4 valandas, kurių prireikė įveikti 3 km.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas