Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaikai vairuotojų dėmesį blaško net 12 kartų stipriau nei mobilieji telefonai

Australijoje, Melburne atliktas tyrimas parodė, kad automobilyje besiblaškantys maži vaikai vairuoti trukdo žymiai labiau nei mobilieji telefonai.
Vaikiška kėdutė
Vaikiška kėdutė / Gamintojo nuotr.

„The Telegraph“ teigia, kad per tris savaites buvo stebimos 12 šeimų. Kiekvienos šeimos automobilyje buvo sumontuotos keturios kameros, stebinčios tiek vaikų, tiek vairuotojų elgesį.

Buvo ištirta daugiau nei 90 kelionių, o rezultatai parodė, kad vaikai vairuotojų dėmesį nuo kelio nukreipia net 12 kartų labiau nei mobilieji telefonai.

Teigiama, kad per vidutinę 16 minučių trukmės kelionę, vairuotojo akys nuo kelio nukrypsta vidutiniškai 3 minutėms ir 22 sekundėms. Dėl vaikų vairuotojai nuo kelio nusigręžia maždaug 24 sekundėms, tuo tarpu dėl mobiliųjų telefonų – 2 sekundėms. Mat, Australijoje vairuotojai taip pat baudžiami dėl naudojimosi mobiliaisiais telefonais prie vairo, todėl čia labai paplitusi laisvųjų rankų įranga.

123RF.com iliustr./Emocionalus vairuotojas
123RF.com iliustr./Emocionalus vairuotojas

Tokiose situacijose lyginant moteris su vyrais, galima akcentuoti, kad motinos daug atsakingiau veža savo vaikus – didelė tikimybė, kad tėvai pradės bendrauti, žiūrėti per veidrodėlį ir kalbinti vaikus, taip nukreipdami savo dėmesį nuo kelio.

Didžiojoje Britanijoje, Norlando koledže („Norland College“) buvo įkurta speciali auklių paruošimo programa „Nanny Drive iQ“, kur auklėms yra aiškinamos paskaitos apie vaikų vežimo automobiliu techniką.

Teigiama, kad neretai, savo vaikams gero linkėdami tėvai juos patiki į mokyklą nuvežti savo auklėms. Tačiau čia taip pat dažnai susiduriama su problema – tėvai nė nenutuokia, kokia yra auklės vaidmenį atliekančio žmogaus vairavimo įgūdžiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai