Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vairuodamas vairuok“: kas nutinka, kai mieste vairuotojai atsipalaiduoja?

Vienas dažniausių eismo įvykių kaltininkų – vairuotojo neatidumas. #Vairuodamasvairuok grotažymė, išpopuliarinta keliautojo Vitoldo Miliaus, labai tiksliai apibūdina šią problemą. Sėdėdami prie vairo žmonės vis dažniau užsiima kažkuo, tačiau ne vairavimu.
Avarija Naugarduko ir Mindaugo gatvių sankirtoje
Avarija Naugarduko ir Mindaugo gatvių sankirtoje / Jurgos Vaičiūtės nuotr.

Vairuotojų žioplumas kartais baigiasi nestipriu bumptelėjimu į priešais važiuojantį automobilį, tačiau kartais baigiasi kur kas liūdniau. Konkretus pavyzdys – praėjusį savaitgalį Vilniuje įvykusi avarija, kuomet susidūrė „Volkswagen Tiguan“ ir policijos automobilis.

Pareigūnų „Mitsubishi Outlander“ važiavo įjungtais švyturėliais – skubėjo į iškvietimą. Nors policijos automobilis važiavo per raudoną šviesoforo signalą, pagal Kelių eismo taisykles, dėl įjungtų švyturėlių jis turėjo pirmenybę.

Tačiau kitas Mindaugo ir Naugarduko gatvių sankryžą kirtęs vairuotojas pareigūnų automobilio nepastebėjo. Jis ramiausiai važiavo „per žalią“ ir kažkokiais būdais sugebėjo nepamatyti ir neišgirsti atlekiančio pareigūnų automobilio.

Rezultatas: avarija, kurioje nukentėjo 4 transporto priemonės – į šalikelę nublokštas pareigūnų „Mitsubishi“ kliudė dar du automobilius, o avarijos kaltininkas „Volkswagen“ taip pat buvo gerokai apdaužytas. Savaime suprantama, pareigūnai į iškvietimą jau nebenuskubėjo – į įvykio vietą buvo nusiųstas kitas ekipažas.

Dėl ko įvyko avarija, atsakymas paprastas – „Volkswagen“ vairuotojo neatidumo. Galbūt jis garsiai klausėsi muzikos, todėl negirdėjo klykiančių švyturėlių, o važiuojant per žalią šviesoforo signalą normalu nesidairyti į šalis. Tačiau tai – gera pamoka visiems eismo dalyviams, kad dėmesio nuo kelio valdant dvi tonas sveriantį metalo gabalą negalima atitraukti nei sekundei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai