Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vienu metu tvarkymui uždaroma ne viena Kauno gatvė: pasitikrinkite, ar pravažiuosite įprastu maršrutu

Nuo šio pirmadienio įvairiose Kauno vietose tvarkymui uždaromos skirtingos gatvių atkarpos. Darbai virs visą vasarą, kai, manoma, eismo intensyvumas mieste ženkliai sumažėja.
Savanorių prospekte pradedami paruošiamieji darbai
Gatvės remonto darbai Kaune/ Asociatyvi nuotr. / Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Vasarai įsibėgėjant ir keliuose mažėjant eismo intensyvumui, kelininkai imasi neatidėliotinų darbų miesto susisiekimo arterijose.

Iki rudens kantrybės prireiks Vytėnų gyventojams – nuo pirmadienio dėl rekonstrukcijos aklinai uždaroma Užnerio gatvės atkarpa tarp prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“ bei Vytėnų gatvės. Iki rudens užsivers ir dalis Vandžiogalos plento.

„„Mega“ ir jos prieigos tampa vis didesniu traukos centru, tad natūraliai čia didėja ir automobilių srautai. Dar šiais metais pačios „Megos“ iniciatyva numatyta rekonstruoti viaduką ir dalį Jotvingių gatvės“, – pranešime spaudai teigė Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Kauno miesto savivaldybės nuotr./Laikinų eismo ribojimų Vandžiogalos plente schema
Kauno miesto savivaldybės nuotr./Laikinų eismo ribojimų Vandžiogalos plente schema

Birželio 19 dieną Užnerio gatvėje darbai prasidėjo nuo požeminių tinklų atnaujinimo. Kiek vėliau kelininkai tvarkys ir iki keturių eismo juostų praplės važiuojamąją dalį, taip pat įrengs naujus šaligatvius, apšvietimą.

Vytėnų ir Užnerio gatvių sankirtoje numatyta žiedinė sankryža.

Dėl Vytėnuose suplanuotų remonto darbų laikinai keisis 54 maršrutas – autobusai, aplenkdami Vytėnų gatvę, nuo „Megos“ abejomis kryptimis važiuos Islandijos plentu ir Vakariniu aplinkkeliu.

Kauno miesto savivaldybės nuotr./Laikinų eismo ribojimų Užnerio gatvėje schema
Kauno miesto savivaldybės nuotr./Laikinų eismo ribojimų Užnerio gatvėje schema

Uždaroma sankirta Vandžiogalos plente

Netrukus kelininkai pradės darbuotis ir už kelių kilometrų esančioje Vandžiogalos plento ir Įgulos gatvės sankirtoje. Paruošiamieji darbai čia prasidėjo dar mėnesio pradžioje.

Nuo birželio 19 dienos veiksmas persikelia į važiuojamąją dalį – prasidės požeminių tinklų atnaujinimas. Eismas bus galimas tik viešajam transportui. Apylanka rekomenduojama Panerių ir Bažnyčios gatvėmis.

Tvarkomoje arterijoje lygiagrečiai suplanuota sutvarkyti gatvės dangą ir takus.

„Keliaujančius Vandžiogalos plentu iki rudens raginame persėsti į viešąjį transportą. Žinoma, jeigu tik yra galimybė. Vasarą čia numatytų maršrutų skaičiaus nemažinsime, todėl tikrai daugiau laiko ir kantrybės sutaupysite važiuodami autobusais“, – tikino Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

Pokyčiai – ir Studentų gatvėje

Kaip skelbia Kauno miesto savivaldybė, pokyčius pasitinka ties Kauno technologijos universiteto miesteliu besiribojanti Studentų gatvė.

Nuo birželio 19 dienos dėl remonto uždaroma atkarpa tarp Gričiupio gatvės ir B.Sruogos bei Rytų gatvių sankirtos.

Iki pirmadienio čia vykdyti paruošiamieji darbai – kelininkai ardė senus ir montavo naujus bortus, įrenginėjo lietaus surinkimo trapus, atnaujino šaligatvį.

Kauno miesto savivaldybės nuotr./Laikinų eismo ribojimų Romainių gatvės atkarpoje schema
Kauno miesto savivaldybės nuotr./Laikinų eismo ribojimų Romainių gatvės atkarpoje schema

„Įgyvendinus remonto darbus, geresnį eismo pralaidumą užtikrins įrengtos dvi žiedinės sankryžos susikirtimuose su Gričiupio ir B.Sruogos bei Rytų gatvių sankryžomis“, – tikina A.Pakalniškis.

Studentų gatvėje taip pat planuojama atnaujinti važiuojamąją dalį, pėsčiųjų takus, išilginį parkavimą, apšvietimo tinklą ir lietaus surinkimo sistemą.

Nuo Taikos prospekto iki pat K.Baršausko gatvės numatytas ir dviračių takas.

Visus darbus tikimasi užbaigti iki metų pabaigos.

Įsibėgėja remontai Romainių gatvėje

Įsibėgėja ir Romainių gatvės rekonstrukcija, čia vienus darbus keičia kiti.

Kelininkai jau užbaigė asfaltuoti ruožą nuo Upės iki M. ir P. Šalčių gatvės bei pranešė, kad nuo pirmadienio iki liepos pabaigos aklinai uždarys atkarpą tarp Romainiškių ir Kaimelės gatvių.

„Kol vyks požeminių komunikacijų ir kelio asfaltavimo darbai, transporto judėjimas bus užtikrintas suformuotoje apylankoje Lubinų, Liucijanavos ir Kaimelės gatvėmis. Laikini pravažiavimai bus įrengti ir atkarpoje tarp M. ir P. Šalčių bei Lubinų gatvių, šalia Romainių gatvės važiuojamosios dalies“, – paaiškino M.Matusevičius.

M. ir P. Šalčių, Romainiškių bei Aitvarų gatvių gyventojai jau gali naudotis nauja asfalto danga. Tuo pačiu čia įrengta apylanka per Upės gatvę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas