Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilniaus rajone žvyrkeliai ne tik laistomi, bet ir asfaltuojami

Palankios oro sąlygos leidžia ir toliau intensyviai pagal numatytus planus tvarkyti seniūnijų kelius ir gatves, taip gerinant susisiekimą, eismo sąlygas ir gyvenimo kokybę rajono gyventojams.
Bezdonių seniūnijoje Draugystės gatvės asfaltavimas
Bezdonių seniūnijoje Draugystės gatvės asfaltavimas / Vilniaus raj. sav. nuotr.

Šiuo metu baigiami Draugystės g. asfaltavimo darbai Bezdonių seniūnijoje. Jau išasfaltuota 878 m kelio, liko sutvarkyti nuovažas ir įvažiavimą į Draugystės g.

Vilniaus raj. sav. nuotr./Rukainių seniūnijoje Žemaitėlių gatvės asfaltavimas
Vilniaus raj. sav. nuotr./Rukainių seniūnijoje Žemaitėlių gatvės asfaltavimas

Zujūnų seniūnijoje tęsiami Č. Milošo gatvės asfaltavimo darbai. Šiemet jau išasfaltuota 1097 m šios gatvės atkarpos. Iš viso bus išasfaltuota 5,8 km. Liko išasfaltuoti apie pusę kilometro. Č. Milošo gatvės asfaltavimo darbai vykdomi nuo 2020 metų. Tai svarbi kelio Zujūnai–Čekoniškės atkarpa. Gatvės sutvarkymas pagerins susisiekimą ir paskirstys eismo srautus vykstant į Vilniaus miestą. Taip pat bus išspręsta žvyrkelio dulkėtumo problema, kuri kėlė nepatogumų aplinkiniams gyventojams.

Vilniaus raj. sav. nuotr./Zujūnų seniūnijoje Č. Milošo gatvės asfaltavimas
Vilniaus raj. sav. nuotr./Zujūnų seniūnijoje Č. Milošo gatvės asfaltavimas

Asfaltavimo darbai taip pat vyksta Rukainių seniūnijos Žemaitėlių g. ir Rudaminos seniūnijos Dukelių g.

Primename, kad Vilniaus rajono savivaldybė žvyrkeliuose, kuriuose artimiausių metų dėl finansavimo stygiaus nenumatyti asfaltavimo darbai, pradėjo spręsti minėtų kelių dulkėtumo problemą. Praeitą antradienį specialiomis dulkėtumą mažinančiomis priemonėmis pradėti laistyti žvyrkeliai.

Pasak Vilniaus rajono savivaldybės mero Roberto Duchnevičiaus, nors ir toliau intensyviai vyksta rajono kelių asfaltavimo darbai, vis dar yra daug kelio ruožų su žvyro danga, kurie kelia nepatogumų gyventojams ir eismo dalyviams, todėl Vilniaus rajono savivaldybė patvirtino kelių (gatvių) su žvyro danga dulkėjimo mažinimo reikalavimus/standartą.

Patvirtintuose Vilniaus rajono kelių (gatvių) su žvyro danga dulkėjimo mažinimo reikalavimuose/standarte nurodytas dulkėjimo mažinimo priemonių parinkimas pagal nustatytus kriterijus, priemonių naudojimo periodiškumas ir darbų atlikimo specifika.

Su Vilniaus rajono kelių (gatvių) su žvyro danga dulkėjimo mažinimo reikalavimais / standartu galima susipažinti čia.

Vilniaus rajono savivaldybė prižiūri virš 2,5 tūkst. km viešųjų vietinės reikšmės kelių. Tai vienas didžiausių vietinių kelių tinklas visoje šalyje. Deja, bet žvyrkeliai vis dar sudaro didžiausią dalį. Nemaža dalis automobilių kelių ir gatvių Vilniaus rajone priklauso valstybinės reikšmės keliams, kurių priežiūra, remontu, įrengimu rūpinasi AB Via Lietuva.

Savivaldybė deda visas pastangas ir remontuoja kelius, kiek tik tai leidžia finansinės galimybės. Patogios ir saugios susisiekimo sistemos plėtrai šiais metais numatoma apie 15 mln. eurų. Ją sudarytų savivaldybės biudžeto, savivaldybės infrastruktūros plėtros rėmimo programos ir Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšos.

Jos bus skirtos naujų kelių ir gatvių remontui bei įrengimui, apšvietimo infrastruktūros tvarkymui, saugių sąlygų užtikrinimui pėstiesiems ir dviratininkams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus