Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilnietis Antanas – kelių chuliganas: nusifilmavo skrydį su BMW 180 km/val. greičiu

Vokietijoje važiuoti tokiu greičiu yra visiškai legalu – argumentavo galingo BMW vairuotojas, tačiau instagramo paskyroje paviešintą filmuotą medžiagą mačiusiems žiūrovams siužeto aplinka priminė garsiąją sostinės Geležinio Vilko gatvę ir sunkiai su kitais objektais supainiojamą tunelį prie Seimo. Greičio mėgėjo Antano teigimu, jokio dėmesio iš kelių policijos jis dar nesulaukė.
gele
Užfiksuotas pasivažinėjimas BMW

„Ar tai legalu?“, – su tokiu retoriniu klausimu į redakciją kreipėsi vienas 15min skaitytojas, kuris atsiuntė nuorodą į socialiniame tinkle „Instagram“ paviešintą filmuotą medžiagą.

Instagramo paskyros savininkas prisistato Antano P. vardu, jis yra įkėlęs keletą asmenukių bei nuotrauką su tikriausiai jam priklausančiu 5-osios serijos BMW. Panašu, kad būtent šiuo automobiliu buvo važiuojama ir filmuojama greičio rodyklė, pasiekusi net 180 km/val. padalą.

VIDEO: BMW skrydžio trasa primena Geležinio Vilko gatvę, o ne Vokietijos greitkelį

15min susisiekė su Antanu ir pasiteiravo, ar paviešinęs šiuos pasivažinėjimo vaizdus jis nesulaukė dėmesio iš kelių policijos, taip pat pasiteiravome vairuotojo nuomonės apie saugumą.

Redakciją pasiekė toks komentaras: „Ačiū, kad rūpinatės, bet mano atsakymas į abu šiuos klausimus yra NE. Visuose mano „Instagram stories“ nėra nurodyta kur tos istorijos buvo užfiksuotos, o važiuoti tokiu greičiu yra visiškai legalu Vokietijoje. Geros dienos.“

Tuo metu apie galimą KET ir eismo saugumo pažeidimą 15min informavęs skaitytojas yra nusiteikęs kritiškai: „Manau, kad visuomenei būtų įdomu, ar talpinti tokius vaizdo įrašus filmuotus Vilniaus gatvėse šiam vaikinukui nieko negresia.“

15min primena, jog būta viešai nuskambėjusių istorijų (žr. susijusius straipsnius), kuomet patys vairuotojai paviešindavo medžiagą, kaip drastiškai jie viršija greitį arba daro kitus šiurkščius KET pažeidimus, o policija pažeidėjus demaskuodavo ir griežtai nubausdavo, remdamasi vien netiesioginiais įrodymais.

Lietuvos kelių policijos tarnybos atstovai ne kartą yra sakę, kad kiekvienas toks įvykis, apie kurį praneša jo liudininkai arba kažkur medžiagą pamatę pilietiški žmonės, yra išsamiai ištiriamas. Ypatingai tais atvejais, kai tam tikras vairuotojų elgesys kelia realią grėsmę aplinkinių saugumui. Kartais prireikia tikrai ilgo tyrimo, aplinkybės yra tiriamos ir čia minimu atveju.

Jeigu identifikuojamas automobilis, bet nesimato vairuotojo, tas aplinkybes turėtų paaiškinti automobilio savininkas. Administracinių nusižengimų kodekse transporto priemonės savininkui yra numatyta pareiga nurodyti, kas konkrečiu atveju vairavo jo automobilį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento