Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje panaikinta „juodoji dėmė“: pamatykite atnaujintą stoties žiedinę sankryžą

Vilniuje – viena vieta iš serijos „neįmanoma nepažeisti KET“ mažiau. Savivaldybė parengė planą, pagal kurį rugsėjo pabaigoje buvo nubraižytos eismo juostos žiedinėje sankryžoje, kur susikerta Stoties ir Geležinkelio gatvės. Ši žiedinė sankryža anksčiau buvo pakrikštyta kaip viena sudėtingiausių visoje sostinėje, nes eismo srautas čia – didelis, o taisyklės – kiekvieno individualios.
Atnaujinta Vilniaus Stoties g. žiedinė sankryža
Atnaujinta Vilniaus Stoties g. žiedinė sankryža / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Eismo specialistai netgi praminė šią sankryžą Kelių eismo taisyklių pažeidimų gamykla – ją pervažiuoti taisyklingai buvo beveik neįmanoma. Didelis automobilių ir pėsčiųjų, einančių keliasdešimties metrų ilgio perėjomis, srautas versdavo vairuotojus ne laikytis eismo taisyklių, o važiuoti taip, kaip patogiau tuo metu.

VIDEO: Rekonstruotas Vilniaus Geležinkelio stoties žiedas

Tačiau chaoso laikas, panašu, baigėsi. Sankryžoje atsirado eismo juostos, o po jų nubraižymo žiedinė sankryža tapo panaši į trasą, kurioje vyksta NASCAR lenktynės. Iš visų pusių įvažiavimui į sankryžą skirta viena eismo juosta, o tiesiosiose ties „McDonald‘s“ restoranu ir įėjimu į geležinkelio stotį važiuojamojoje dalyje nubrėžtos dvi juostos.

Be to, gerokai išplėsta parkavimo zona, esanti viduryje sankryžos. Ji taip pat aiškiai atskirta nuo važiuojamosios sankryžos dalies – jas skiria sumontuoti kuoleliai.

Pėstiesiems taip pat numatyta pokyčių. Panaikintos anksčiau buvusios itin ilgos pėsčiųjų perėjos, jų viduryje žiedinės sankryžos dabar nubrėžtos dvi, kurias pėstieji gali įveikti per kelias sekundes. Be to, jose suformuoti greičio ribojimo kalneliai, tad vairuotojai nori nenori turi pristabdyti.

Pirmosiomis atnaujinimo dienomis vairuotojai, panašu, nepaklysta, nes linijų žymėjimas aiškus, o orientuotis padeda ir kelio ženklai. Tačiau pėstiesiems naujos perėjos – dar didelis iššūkis ir šie blaškosi tarp automobilių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas