Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilnius pradeda greičio matuoklių plėtrą: 3 iš 16 naujų jau blyksi, perkama dar daugiau

Vairuotojai dar žiemą Vilniuje pastebėjo naujus greičio matuoklius, blyksinčius bandomuoju režimu. Jie automobilius fotografavo, tačiau baudos už „nuotraukas“ nebuvo siunčiamos. Tokių naujų išmanių įrenginių buvo 16.
Nauji greičio matuokliai Vilniuje
Nauji greičio matuokliai Vilniuje / Vilniaus miesto savivaldybės nuotr.

Istorijos pradžia: Kur Vilniuje stovi 16 naujų greičio matuoklių

Daugelyje vietų jie pakeitė senuosius „inkilus“. Šie nauji modernūs multifunkciniai aparatai – naujausias technikos žodis.

Gabrielius Grubinskas, Vilniaus miesto savivaldybės Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus Ryšių su žiniasklaida specialistas, pakomentavo, kad dalis naujų matuoklių gali fiksuoti ne tik greičio viršijimo, bet ir raudono šviesoforo signalo ir / arba A juostų pažeidimus. Matuokliams pradėjus veikti normaliu (nebe bandomuoju) režimu, nuo jų nuimtos lentelės „Įranga testuojama“.

Taigi, jei jus nufotografavo naujas matuoklis, neturintis tokios įspėjamosios lentelės, netrukus sulauksite pranešimo apie KET pažeidimą.

3 iš naujų 16 greičio matuoklių jau pyškina baudas

Pasak G.Grubinsko, pirmieji 3 iš 16 naujų matuoklių jau yra perduoti eksploatavimui ir pradėjo išrašinėti protokolus už pažeidimus. Tai matuokliai S. Batoro g. ties Rudens g., Oslo g. ties Laisvės pr. ir Minsko pl. ties Gurių g.

Kiti matuokliai yra paskutinėje testavimo stadijoje ir eksploatavimui turėtų būti perduoti per artimiausias keletą savaičių.

T.Narbuto g. matuoklis pradės veikti vėliau

Vairuotojai, ko gero, pastebėjo už stulpo pasislėpusį matuoklį T.Narbuto g. ties sankryža su Sėlių g. Žvėryne.

Matuoklis įrengtas, bet yra papildomų sąlygų, kad jis galėtų veikti. Prietaisas bus visiškai įjungtas vėliau nei kiti, nes jo eksploatuoti kol kas nėra galimybių dėl vykstančių su dviračių ir pėsčiųjų tako įrengimu susijusių darbų.

Perka dar daugiau naujų vidutinio greičio matuoklių

Pasak G.Grubinsko, jau paskelbtas viešasis vidutinio greičio matuoklių pirkimas. Šie matuokliai bus įrengti 4 stacionariose vietose: Geležinio Vilko gatvės atkarpoje nuo Vingio parko viaduko iki tunelio po Seimu abiem judėjimo kryptimis, Vakariniame aplinkkelyje ties Pilaitės prospektu ir T. Narbuto gatvėje link Sėlių gatvės.

Savivaldybė skelbia naujų greičio matuoklių vietas. Jų sąrašą rasite čia.

Dar vienas įrangos komplektas bus kilnojamas ir galės būti naudojamas įvairiose miesto vietose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas