Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ypatinga kelių policijos ir LTSA misija: vairuotojus nuo „virduliavimo“ gydo arbata

Balandžio 6-ąją, Saugaus eismo dieną, Lietuvos transporto saugos administracija kartu su Lietuvos kelių policija vykdys reidą, kurio tikslas – skatinti vairuotojų saugų, kultūringą ir pagarbų elgesį.

Daugiau naujienų apie eismą ir automobilius – rubrikoje Gazas.lt

Šia proga penkiuose didžiuosiuose miestuose (Kaunas, Vilnius, Panevėžys, Šiauliai ir Klaipėda) pareigūnai surengė „antivirduliavimo“ akciją. Pareigūnai stabdė vairuotojus, tačiau nieko netikrino. KET pažeidimų taip pat nefiksavo.

„Kaip šiandien sekėsi važiuoti, ar pikti vairuotojai“, – su šypsena klausia LTSA darbuotojai vairuotojų ir dalija specialią arbatą, kurią sudaro Kultūros lapai, Neužlindinėjimo šaknys, Kantrybės žiedai ir t.t.

Ši pedagoginė akcija šiek tiek primena koncertą „Linkime pasveikti“. Čia pareigūnai „dirba“ pedagogais ir psichologais: sustabdę vairuotojus linki savitarpio supratingumo ir pagarbos kelyje. Galiausiai dovanoja specialiai šiai akcijai sukurtos nervus raminančios „antivirduliavimo“ arbatos.

Pasak Lietuvos transporto saugos administracijos atstovės Eglės Kučinskaitės, šios iniciatyvos tikslas – skatinti vairuotojus kelyje vengti pavojingo, chuliganiško vairavimo, manevravimo, lenkimo neleistinose vietose ir pan., būti žmogiškesnius, pakantesnius ir rūpestingesnius, galvojant ne tik apie savo, bet ir kitų eismo dalyvių saugumą.

Akcija iki 13 val. vyko:

  • Vilniuje: Geležinio Vilko g. 53.
  • Kaune: Piliakalnio g. prie Jiesios piliakalnio.
  • Klaipėdoje: Minijos g. 75.
  • Panevėžyje, Nemuno g. prie tilto per Nevėžio upę ir Panevėžio Kultūros ir poilsio parko. Taip pat Klaipėdos g. ties PC RYO/Burger King, už autobusų stotelės.
  • Šiauliuose, Dubijos gatvė, ties Dainavos gatve esančioje stovėjimo aikštelėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas