Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 04 /10:14

Žiema sugrįžo: vairuotojų laukia sunki, permaininga diena, Vilniuje – čiuožyklos

Šeštadienio rytą rytiniuose Lietuvos rajonuose dangus maišėsi su žeme – prasidėjo tikra žiemiška pūga.
Besitęsiantis snygis Vilniuje
Besitęsiantis snygis Vilniuje / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Vilniuje – čiuožyklos

Vilniuje, kur šį savaitgalį vyksta Kaziuko mugė, vairuotojai nuo pat ryto praneša apie itin slidžias gatves. Vilniuje naktį snigo ir pustė. Skaitytoja Eglė pranešė, kad itin slidu Olandų gatvėje, kur slidinėja mašinos, įkalnės negali įveikti autobusai.

Vilniaus gatves prižiūrinti savivaldybės įmonė „Grinda“ pranešė, kad oro sąlygoms keičiantis, šiąnakt iš anksto, dar apie 1 val., nubarstė miesto gatves, apie 8 val. ryto pradėjo apildomus barstymus.

„Eismo sąlygas gerokai sunkina stiprus vėjas ir pustymas. Būkite atidūs, ypač atviresnėse vietovėse, kur gali susiformuoti pripustyti sniego liežuviai“, rašoma „Grindos“ pranešime feisbuke.

Tačiau ten tuoj pat pasipylė vilniečių kritika.

„Gerbiamieji, nemeluokit. Jūs matėt, kaip Vilniaus gatvės atrodo? Atsisėskit į automobilius ir pasivažinėkit po čiuožyklas. Rašinėjat nesąmones, kad šeštadienį 9 val. Lietuvos sostinę pradedat barstyti. Jums turėtų būti žinoma ir suprantama, kad tokį bundantį milžiną su visom Kaziuko mugėm reikia paruošti ne 9 val. , o anksčiausiai 5-6 ryto“, – piktinasi Albertas Juodeika.

Kiti skaitytojai pranešė, kad itin slidžios gatvės buvo Žirmūnuose, Antakalnyje, Šiaurės miestelyje, Šeškinėje prie "Akropolio". "Grinda" gynėsi paskelbusi nuotraukas, kuriose matyti įvairiose miesto vietose dirbantys barstytuvai.

Tačiau vilniečiai tuoj pat pridėjo nuotraukų, kaip šeštadienio rytą atrodė sostinės gatvės.

Daug kur sunkios eismo sąlygos

Šiaurės rytų ir rytų Lietuvoje pagrindinių valstybinės reikšmės kelių dangos šlapios, daug kur provėžotos, padengtos pažliugusiu, vietomis, ypač Zarasų rajone, prispaustu sniegu. Ignalinos, Švenčionių ir Panevėžio rajonuose vietomis plikledis. Likusioje šalies dalyje pagrindinių kelių dangos daugiausia sausos arba drėgnos, tik Alytaus apskrityje šlapios.

Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai didžiojoje šalies dalyje yra šlapi ar drėgni, vietomis, šiaurės rytų ir rytų Lietuvoje daug kur, provėžoti, slidūs, padengti prispausto, pažliugusio, sniego sluoksniu.
Keliuose dirba kelių priežiūros mechanizmai, tačiau vairuotojų prašome atsižvelgti į kelio dangos būklę ir rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį.

Utenos apskrityje snygis, Vilniaus apskrityje šlapdriba, Alytaus apskrityje lietus, kitur šalyje be kritulių. Oro temperatūra nuo 1 laipsnio šalčio iki 3 laipsnių šilumos.

Dieną eismo sąlygas sunkins snygis ir pustymas.
Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis dieną daug kur krituliai, daugiausia sniegas. Vietomis pustys, kils pūga. Vėjas šiaurės vakarų, 9–14 m/s, daug kur gūsiai 15-20 m/s. Aukščiausia oro temperatūra nuo 1 laipsnio šalčio iki 3 laipsnių šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas