Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 10 /18:13

Pūga sugadino penktadienį: spūstyse stringa medikai ir kelininkai, blogiausia padėtis pietų Lietuvoje

Dėl besitęsiančio snygio, didžiojoje Lietuvos dalyje kelių dangos slidžios, padengtos pažliugusio bei prispausto sniego sluoksniu, provėžotos. Sudėtingiausios eismo sąlygos pietų Lietuvoje, Vilniaus, Trakų, Kauno ir Kėdainių rajonuose. Šalyje dirba kelių priežiūros mechanizmai, tačiau dėl snygio kelių dangos greitai vėl padengiamos nauju sniego sluoksniu,
Penktadienio vakarą sugrįžus žiemai Vilniuje kilo spūstys
Vilnių užklupo sniego audra / 15min ir skaitytojų nuotr.

Nuotraukas, iliustruojančias kelių būklę su trumpa informacija siųskite el. paštu gazas@15min.lt

Po 17 val. visiškai paralyžiuota Oslo gatvė. Į ligoninę ja sunkiai patenka greitosios medicinos pagalbos automobiliai. Tad aidi sirenos, o spūstis nesiskirsto.

Panašioje situacijoje atsiduria ir kelininkų barstytuvai-sniego valytuvai. Stovi spūstyje ir laukia, kol galės pajudėti iš vietos. Akivaizdu, kad sniego kiekis yra per didelis, jį greitai nuvalyti nuo pagrindinių gatvių nepavyks.

Artėjant 16 val. pablogėjo situacija Gariūnų, Kauno, Geležinio Vilko gatvėse. Avarijos - Naujamiestyje (Kauno, Švitrigailos g.), Geležinio Vilko (ties Žalgirio ir Saltoniškių g.).

Prasidėjus pūgai, nuo 14 val. pradėjo formuotis spūstys. Pavyzdžiui, Vilniuje penktadienį nuo pietų labai sulėtėjo eismas T.Narbuto gatvėje (į kalną link Spaudos rūmų), Laisvės, Savanorių, Konstitucijos ir Pilaitės prospektuose, Antakalnio, Žalgirio, S.Batoro gatvėse.

Pirmosios avarijos užfiksuotos Žalgirio g. ir Konstitucijos pr.

Orų prognozė

Sinoptikai penktadienį prognozuoja šaltus orus: nuo 2 iki 7 laipsnių šalčio, o šiaurinėje ir rytinėje Lietuvos pusėje iki 14 laipsnių šalčio.

Primename, kad trečiadienį Lietuvą nusiaubė visai nepavasariška pūga. Greitkeliais buvo įmanoma važiuoti labai lėtai, iki 40 km/val., o pakelės buvo pilnos nuslydusių vilkikų ir lengvųjų automobilių.

Verta prisiminti ir ankstesnę pūgą, kai prie prekybos centro Vilniuje susidūrė 6 automobiliai.

Daugiau orų prognozių rasite čia.

Vilniuje pūga – nuo 13–14 valandos

Sinoptikų duomenimis, Vilniuje apie 13–14 val. prasidėsiantis snygis didžiausią intensyvumą pasieks vakarinių eismo srautų metu ir tęsis iki maždaug vidurnakčio.

Penktadieniais vakariniai transporto srautai Vilniuje ir šiaip būna didesni nei įprastai; tikėtina, snygis gerokai sulėtins vidutinį greitį, tad kelionės gali užtrukti ilgiau nei įprastai.

Miesto priežiūros įmonė „Grinda“ jau dabar dėlioja veiksmus, kurie padės sušvelninti situaciją:

  • Pradėjo išankstinius važiuojamosios gatvių dalies barstymus. Prevenciškai, dar iki snygio pradžios išberta druska tirpdo vos nusileidusias snaiges ir neleidžia susidaryti suplūkto sniego sluoksniui. Išankstiniai barstymai itin efektyvūs tuomet, kai sninga (kaip šios dienos atveju) pikinių transporto srautų metu – barstytuvai nestringa bendrame transporto sraute ir gali būti iš anksto permesti į vietas, kur gali formuotis sudėtingesnės sąlygos.
  • Piko metu barstytuvai budės ties didžiausiomis įkalnėmis, kur snygių metu dažniau turi sunkumų viešojo transporto priemonės ir sunkusis krovininis transportas. Tai svarbu siekiant sutrumpinti reakcijos laiką – čia pat budintis ekipažas, matydamas realią situaciją, gali operatyviai, vos per kelias minutes nubarstyti problemines atkarpas. Beje, tokiais išskirtiniais atvejais netgi centrinėse miesto gatvėse kelininkai pasiruošę naudoti ne sniegą tirpdančias, o geresnį pravažumą užtikrinančias medžiagas (smėlio ir druskos mišinį).
  • Snygiui įsismarkavus, kelininkai dirbs verstuvais.

Būkite atidūs, rinkitės saugų greitį, o kelionės laiką planuokite su atsarga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas