Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Airbus“ oro vežėjams pasiūlys galimybę apsidrausti nuo bilietų kainų svyravimų rizikos

Europos orlaivių gamintoja „Airbus“ kuria pirmąją išvestinėms finansinėms priemonėms skirtą prekybos platformą, kuri oro bendrovėms leis apsidrausti nuo rizikos, susijusios su dideliu lėktuvų bilietų kainų kintamumu.
Populiariausias „Airbus“ modelis „A320neo“
Populiariausias „Airbus“ modelis „A320neo“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Airbus“ padalinys, pavadintas „Skytra“, siūlys ateities ir pasirinkimo sandorius, pagrįstus specialiai sukurtais indeksais, kuriais bus realiuoju laiku sekami skrydžių Jungtinėse Valstijose, Europoje ir Azijos bei Ramiojo vandenyno regione kainų pokyčiai.

Indeksai oro vežėjams padės tiksliau prognozuoti pajamas iš bilietų pardavimo ir, atitinkamai, pelną, pažymima „Skytra“ svetainėje.

Oro bendrovės naudoja išvestines finansines priemones apsidraudimui nuo nepalankių skolinimosi kainų, išlaidų degalams ir valiutų kursų pokyčių rizikos.

Tačiau jos neturi galimybės apsidrausti nuo rizikos, susijusios su nepastoviomis bilietų kainomis, kurios gali smarkiai svyruoti atsižvelgiant į pasiūlą ir paklausą, politinę padėtį, ekonominį neapibrėžtumą ir oro sąlygas.

„Airbus“ projektas leis sumažinti su tokiais atvejais susijusias išlaidas ir taip pat padės oro bendrovėms apsidrausti nuo bilietų paklausos ir pasiūlos svyravimų rizikos.

Orlaivių gamintoja tikisi, jog Didžiosios Britanijos finansų rinkų priežiūros institucija (FCA) naujuosius indeksas patvirtins iki 2020 metų vidurio, o pačią platformą – iki metų pabaigos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas