Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Bepilotė skraidyklė vėl sustabdė Dubajaus oro uosto darbą

Šeštadienio vakarą Dubajaus tarptautiniame oro uoste pastebėta bepilotė skraidyklė sustabdė jo darbą pusantros valandos. Šis tokio pobūdio incidentas yra jau trečias per mažiau nei penkis mėnesius.
Dubajaus oro uostas
Dubajaus oro uostas / „Scanpix“/AP nuotr.

Oro erdvė aplink oro uostą buvo uždaryta nuo 19.25 iki 20.49 val. vietos laiku „dėl neautorizuotos bepilotės skraidyklės veiklos, dėl kurios teko nukreipti skrydžių“, panešė oro uosto operatorė „Dubai Airports“.

Socialiniame tinkle „Twitter“ bendrovė pabrėžė, kad saugumas jai yra pagrindinis prioritetas. Ji taip pat priminė, kad draudžiama skraidinti bepilotes skraidykles penkių kilometrų spinduliu aplink bet kurį oro uostą.

Rugsėjo 28 d. dėl neautorizuotos bepilotės skraidyklės Dubajaus oro uostas buvo uždarytas taip pat maždaug pusantros valandos. Dėl tos pačios priežasties daugiau nei valandą oro uostas neveikė ir birželio 12 d.

Jungtinių Arabų Emyratų valdžia jau pranešė ketinanti griežtinti skraidyklių įsigijimo ir naudojimo taisykles bei griežtinti bausmes už taisyklių nesilaikymą.

Iš Dubajaus oro uosto į daugiau nei 260 miestų skraidina maždaug šimtas aviakompanijų. Pernai oro uostas aptarnavo daugiau nei 78 mln. keleivių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas