Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bulgarija laikinai uždraudė ukrainietiškų grūdų importą

Bulgarijos vyriausybė trečiadienį patvirtino laikiną grūdų ir kitų maisto produktų iš karo niokojamos Ukrainos importo draudimą, prisijungdama prie tokį sprendimą priėmusių Lenkijos, Vengrijos ir Slovakijos.
Ukrainos grūdai
Ukrainos grūdai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Vyriausybė <...> priėmė sprendimą, kuriuo laikinai uždraudžia <...> virtinę produktų, kurių kilmės šalis yra Ukraina, <...> sekdama kitų trijų šalių pavyzdžiu“, – po vyriausybės posėdžio sakė Bulgarijos žemės ūkio ministras Javoras Gečevas.

Pasak vyriausybės, ji buvo „priversta imtis <...> šiandienos kraštutinės priemonės“, kai buvo paskelbti vienašališki kitų šalių draudimai, „smarkiai“ padidinę riziką dėl galimo prekių nukreipimo į Bulgariją.

Draudimas įsigalios nuo balandžio 24 dienos ir galios iki birželio pabaigos, tačiau nebus taikomas prekių tranzitui per Bulgarijos teritoriją.

Bulgarija tikisi bendro ES sprendimo per artimiausias savaites, pridūrė ji.

2022 metų gegužę Europos Sąjunga leido Kyjivui eksportuoti savo grūdų atsargas per bloką, kai po Rusijos invazijos buvo užblokuoti laivybos keliai Juodąja jūra, kas sukėlė pasaulinę maisto krizę.

Valstybės narės sutiko importuoti tam tikrus produktus iš Ukrainos be kiekybinių apribojimų, netaikant muitinės ir oficialių patikrinimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas