Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 07 26 /14:07

Chaosas palietė ir Lietuvą: „Lufthansa“ dėl streiko atšauks beveik visus skrydžius Vokietijoje

Vokietijos nacionalinis oro vežėjas „Lufthansa“ antradienį pranešė, kad dėl planuojamo personalo streiko turės atšaukti beveik visus skrydžius Frankfurte ir Miunchene. Tai gali dar paaštrinti visoje Europoje besitęsiantį kelionių chaosą. Lietuvos oro uostų atstovai sako, kad planuotas skrydis iš Vilniaus į Frankfurtą neįvyks, atgalinio skrydžio taip pat nebus.
Lėktuvas
Lėktuvas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Lufthansa" trečiadienį turės atšaukti beveik visą skrydžių programą Frankfurto ir Miuncheno centruose“, – sakoma grupės pranešime.

Bus atšaukta daugiau kaip tūkstantis skrydžių, tai paveiks 134 tūkst. keleivių.

Šis kompanijos sprendimas paveiks ir Lietuvą. Šiuo metu atšauktas trečiadienį 6:05 pakilti turėjęs „Lufthansa“ lėktuvas į Frankfurtą. Lietuvos oro uostų atstovo žiniasklaidai Tado Vasiliausko teigimu, trečiadienį suplanuotas kompanijos atgalinis skrydis Frankfurtas–Vilnius taip pat neįvyks.

Dėl kitų galimų skrydžių atšaukimų naujos informacijos nėra. „Kol kas informacijos tik apie šį skrydį“, – 15min komentavo T.Vasiliauskas.

Darbuotojų profesinė sąjunga „ver.di“ pirmadienį paskelbė apie vienos dienos streiką, siekdama padidinti spaudimą „Lufthansai“ derybose dėl darbo užmokesčio maždaug 20 tūkst. darbuotojų.

Vokietijos ir visos Europos oro uostuose dėl darbuotojų trūkumo ir didėjančios kelionių paklausos jau susidarė trikdžiai ir ilgos eilės prie saugumo patikrų.

Daugybė keleivių susidūrė su paskutinę minutę atšauktais skrydžiais, ilgais vėlavimais, prarastu bagažu ar ilgu bagažo laukimu Europos oro uostuose.

„Lufthansa“ darbuotojų streikas prasidės trečiadienį anksti ryte ir baigsis ketvirtadienį anksti ryte. Tokie įspėjamieji streikai yra įprasta derybų taktika Vokietijos darbo rinkoje.

Profesinė sąjunga „Verdi", atstovaujanti maždaug 20 tūkst. „Lufthansa“ darbuotojų, siekia, kad darbo užmokestis būtų padidintas 9,5 proc. Ji taip pat nori, kad minimalus valandinis darbo užmokestis būtų 13 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas