Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trečiadienį vėluoja nemažai skrydžių: „Ryanair“ paaiškino, kas nutiko

Didžiausios Europos oro linijos „Ryanair“ atstovai trečiadienį paskelbė atsiprašantys dėl vėluojančių lėktuvų, tačiau pabrėžė dėl tokios situacijos negalintys nieko padaryti. Bendrovė nurodo, kad nesklandumai kilo dėl to, kad žemyne trūksta skrydžių vadovų. Vilniaus oro uoste trečiadienio popietę smarkiai vėlavo ir kitų oro linijų lėktuvai.
„Ryanair“ orlaivis
„Ryanair“ orlaivis / Shutterstock nuotr.

„Liepos 24 d., trečiadienį, Europos oro linijų bendrovė Nr. 1 „Ryanair“ atsiprašo savo keleivių dėl pernelyg didelių skrydžių vėlavimų, kuriuos šiandien, liepos 24 d., trečiadienį, sukėlė Europos ATC [skrydžių vadovų] darbuotojų trūkumas, dėl kurio nukentėjo visos Europos oro linijų bendrovės“, – nurodoma bendrovės tinklapyje patalpintame pranešime.

„Ryanair“ teigia, kad ATC nepaisant to, kad skrydžių apimtys 5 proc. atsilieka nuo 2019 m. lygio ir toliau veikia prasčiau dėl pasikartojančio „darbuotojų trūkumo“.

Trečiadienį, liepos 24 d., 23 proc. „Ryanair“ pirmosios bangos išvykimų (136 iš 580 orlaivių) buvo atidėti būtent dėl šios priežasties.

„Tokie pasikartojantys skrydžių vėlavimai dėl netinkamo ATC valdymo yra nepriimtini. Atsiprašome savo keleivių dėl šių pasikartojančių ATC skrydžių vėlavimų, dėl kurių labai apgailestaujame, tačiau kurių „Ryanair“ negali kontroliuoti“, – rašoma „Ryanair“ tinklapyje.

15min jau rašė, kad pora šimtų keleivių, ketinusių pirmadienį iš Romos skristi į Vilnių, Lietuvos sostinės tądien taip ir nepasiekė – po aibės atidėjimų „Ryanair“ skrydis galiausiai buvo atšauktas.

Keleiviai piktinosi informacijos trūkumu ir tuo, kad oro linijos neparūpino nei maisto kuponų, nei nakvynės. Airijos pigių skrydžių bendrovė 15min atsakė, kodėl neįvyko šis skrydis ir kodėl tinkamai nebuvo pasirūpinta keleiviais.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Alicja Wójcik-Gołębiowska
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Alicja Wójcik-Gołębiowska

„Ryanair“ atstovė spaudai Vidurio ir Rytų Europai bei Baltijos šalims Alicja Wójcik-Gołębiowska 15min atskleidė, kodėl neįvyko pirmadienį, 18.05 val., numatytas skrydis iš Romos į Vilnių.

„Liepos 22 dieną numatytas skrydis iš Romos į Vilnių buvo atidėtas ir vėliau atšauktas dėl skrydžių valdymo darbuotojų trūkumo visoje Europoje“, – pabrėžė bendrovės atstovė.

Lietuvoje vėluoja keletas kitų oro linijų lėktuvų

Apie 17 valandą Lietuvos oro uostuose fiksuojami keli vėlavimai, tačiau ne „Ryanair“ oro linijų. Atvykstantis „airBaltic“ skrydis į Rygos buvo nukeltas 50 min, „Finnair“ iš Helsinkį – 40 min.

„Heston Airlines“ oro linijų lėktuvas į Tivatą (Juodkalnija) Vilnių paliko vėluodamas dvi valandas, „airBaltic“ į Rygą – 1 val 15 min, „Wizzair“ į Kutaisį – daugiau nei valandą. Dėl vėliau atvykstančio „Finnair“ lėktuvo 40 min buvo koreguotas ir skrydžio į Helsinkį laikas.

Kauno oro uoste, kur "Ryanair" turi beveik absoliutų monopolį, trečiadienio popietę nei atvykstantys nei išvykstantys skrydžiai nevėluoja daugiau nei keletą minučių, o kai kurie lėktuvai atvyko netgi anksčiau. Indikacijų, kad skrydžiai šiame oro uoste vėluos kol kas nėra.

Palangos oro uoste situacija 17:00 val. tai pat buvo įprasta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito