Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Uber“ dėl padarytos klaidos savo vairuotojams Niujorke grąžins milijonus JAV dolerių

Pavėžėjimo paslaugų milžinė „Uber Technologies“ pareiškė, jog neteisingai apskaičiavo savo komisinių dydį, dėl to su įmone bendradarbiavę Niujorko vairuotojai negavo milijonų JAV dolerių.
„Uber“
„Uber“ / „Sputnik“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Taksi „Uber“

Įmonė pažadėjo pakeisti komisinių apskaičiavimo tvarką ir grąžinti vairuotojams visą negautą atlygį, rašo JAV laikraštis „The New York Times“.

„Uber“ paaiškino, kad komisinius apskaičiuodavo nuo visos keleivio sumokėtos sumos, nors turėjo gauti tik sumos atskaičius mokesčius procentinę dalį. Pavyzdžiui, jeigu keleivis už kelionę sumoka 20 JAV dolerių, 2 JAV doleriai šios sumos tenka mokesčiams. „Uber“ savo komisinius apskaičiuodavo nuo visos sumos, t. y. 20 JAV dolerių, nors turėjo gauti tik 18 JAV dolerių procentinę dalį.

Nors 2 JAV dolerių skirtumas tarp 20 ir 18 JAV dolerių sumų nėra reikšmingas, atsižvelgiant į bendrą kelionių mieste skaičių ir į tai, kad komisiniai buvo neteisingai skaičiuoti nuo 2014 metų lapkričio, galutinė suma yra milžiniška, pažymi CNN. Niujorke su „Uber“ bendradarbiauja daugiau kaip 50 tūkst. vairuotojų.

„Įsipareigojame kuo greičiau kiekvienam vairuotojui sumokėti kiekvieną jam priklausantį centą, įskaitant palūkanas“, – pareiškė „Uber“ regioninė direktorė JAV ir Kanadoje Rachel Holt.

Įmonė vairuotojams grąžins po vidutiniškai 900 JAV dolerių. Kompensacijos gali reikalauti kiekvienas vairuotojas, su „Uber“ bendradarbiavęs po 2014 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento