Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dieną be automobilio – nemokamos kelionės elektriniais paspirtukais

Nuo sekmadienio ryto iki vakaro susisiekimo paslaugų platforma „Bolt“ tūkstančiui iš savo elektrinių paspirtukų visoje Lietuvos taikys nulinę kainą tiek atrakinimui, tiek kelionėms. Šia iniciatyva siekiama ne tik paskatinti gyventojus prisidėti prie tradiciškai rugsėjo 22-ąją minimos Dienos be automobilio, bet ir paraginti kasdienėms kelionėms rinktis darnesnius transporto sprendimus, rašoma „Bolt“ pranešime spaudai.
Paspirtukai
Paspirtukai / Skirmanto Lisausko / BNS nuotr.

Norintiems pasinaudoti šiuo pasiūlymu reikia turėti ar susikurti paskyrą programėlėje „Bolt“ ir savo mieste rasti paspirtuką, kuriuo naudotis tądien galima nemokamai. Nemokamus paspirtukus bus galima rasti visuose 13-oje miestų, kur „Bolt“ teikia paspirtukų nuomos paslaugą.

„Bolt” nemokamų paspirtukų iniciatyva minint Dieną be automobilio Lietuvoje vyksta jau trečius metus. Šiemet akcija vyksta ir Latvijoje, Estijoje bei Rumunijoje.

„Diena be automobilio – proga tiems, kurie dažniausiai savo kelionėms mieste renkasi automobilį, išbandyti įvairesnius transporto būdus. Pastebime, kad dažniausiai lietuviai paspirtukus renkasi kelionėms į darbą ar namo po jo, kadangi šis transporto būdas padeda išvengti transporto spūsčių, taip pat mikrojudumo priemonės yra patogus pasirinkimas norintiems nuvažiuoti į parduotuvę, parką, kavinę, koncertą ar kitą renginį”, – sako Benas Jurlovas, „Bolt” operacijų vadovas Lietuvoje.

14-oje Europos šalių „Bolt“ šiemet atlikta vartotojų apklausa parodė, kad 53 proc. dalijimosi paspirtukais paslaugos naudotojų yra labiau linkę naudotis viešuoju transportu, kai mieste yra galimybė naudotis ir dalijimosi platformų paspirtukais, o Lietuvoje taip mano netgi dar daugiau – 63 proc. paslaugos naudotojų.

Be to, paspirtukus ir el. dviračius naudojančių vartotojų apklausa atskleidė, kad 48 proc. atvejų lietuviai būtų keliavę automobiliu, jei nebūtų buvę galimybės keliauti dalijimosi platformų paspirtukais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas