Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES draudimas Rusijos laivams neturės didelės įtakos Latvijos uostams

Europos Sąjungos sprendimas uždrausti Rusijos laivams įplaukti į Bendrijos narių uostus neturės didelės įtakos Latvijos uostams, tvirtina jų atstovai.
Rygos uostas
Rygos uostas / 123RF.com nuotr.
Temos: 3 Rusija Laivas Uostas

Rygos uosto atstovė spaudai Lienė Ozola sakė, kad Rusijos laivai niekada nesudarė didelės uoste perkraunamų krovinių apyvartos ar jame apsilankančių laivų skaičiaus dalies, todėl nesitikima, kad ši ES ribojanti priemonė turės didelės įtakos uosto veiklai.

Ji konstatavo, kad 2021-aisiais į Rygos uostą buvo atplaukę 77 Rusijos laivai, tai yra šis jų skaičius nesiekia 3 proc. nuo 2870 tais metais uoste aptarnautų laivų. Iš šių 77 laivų 68 buvo sausakrūviai laivai ir devyni tanklaiviai.

L.Ozola pažymėjo, kad panašios proporcijos buvo ir ankstesniais metais.

Liepojos specialiosios ekonominės zonos atstovė spaudai Liga Ratniecė-Kadegė teigė, kad Liepojos uoste niekada nedominavo su Rusijos vėliava plaukiojantys laivai, todėl nesitikima, kad ES sprendimas turės svarios įtakos uosto veiklai ar krovinių apyvartai.

Savo ruožtu Ventspilio uosto atstovė Inga Ievina anksčiau jau sakė, kad Rusijos laivai į Ventspilio uostą beveik neužsuka, o pernai uostas priėmė tik šešis tokius laivus.

Praėjusį penktadienį ES patvirtino penktąjį sankcijų į Ukrainą įsivežusiai Rusijai paketą, kuriuo Rusijoje bei jos sąjungininkėje Baltarusijoje registruoti vilkikai nuo balandžio 9-osios nebeįleidžiami į ES, o Rusijos laivams nuo balandžio 16 dienos nebus leidžiama įplaukti į ES uostus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai