Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estijoje stabdomi siuntų srautai su JK

Estijoje stabdomi ir siuntų srautai su Jungtine Karalyste, kur plinta nauja, labiau užkrečiama koronaviruso atmaina. „Omniva“ tarptautinio siuntų verslo vadovė Marita Magi pranešė, jog siuntų iš JK į Estiją ir priešinga kryptimi gabenimą planuojama atnaujinti sausio 4 dieną.
Siuntiniai
Siuntiniai / 123RF.com nuotr.

Iš JK atkeliaujantys siuntiniai, kurie jau paliko šalies teritoriją, Estiją pasieks kaip įprasta.

Tuo tarpu Estijos mokesčių ir muitų valdyba antradienį priminė, jog dėl JK pasitraukimo iš Europos Sąjungos nuo Naujųjų metų prekių užsakymams iš JK bus taikomos naujos taisyklės.

„Tai reiškia, kad jei paštu pristatomų prekių vertė bus didesnė nei 22 eurai, prekes užsisakęs asmuo privalės deklaruoti siuntą muitinėje ir sumokėti 20 proc. siekiantį pridėtinės vertės mokestį. Jei užsakytų prekių vertė viršys 150 eurų, taip pat reikės sumokėti muito mokestį, kurio tarifas priklausys nuo konkrečių prekių, bei reikės sumokėti PVM, kurio dydis priklausys prekių vertės ir muitų“, – pažymėjo Mokesčių ir muitinės valdybos atstovė spaudai Reet Pargma.

Šiuo metu mokesčio taikymas priklausys nuo to, kada prekės buvo išsiųstos.

Jei užsakymas buvo pateiktas prieš Naujuosius metus, tačiau prekės bus išsiųstos sausio 4 dieną, bus taikomi muitai ir PVM mokestis.

Dėl šios priežasties Mokesčių ir muitų valdyba patarė gyventojams nelaukti ir užsakyti prekes anksčiau.

„Siuntas galima deklaruoti elektroniniu būdu elektroninėje Mokesčių ir muitinės valdybos sistemoje, o pildant deklaraciją, bus reikalingas kurjerių įmonės arba Estijos pašto pranešimas, kuriame nurodyta prekių vertė, pavyzdžiui, sąskaita faktūra, mokėjimo nurodymas ar užsakymas“, – pridūrė R.Pargma.

Dėl labai didelių siuntų srautų su Europa ir mažo skrydžių tarp Estijos ir Kanados skaičiaus, siuntinių pristatymas į Kanadą taip pat buvo sustabdytas ir bus atnaujintas tik nuo sausio 9 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas