Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Gintautas Kutka: žlunganti „Lietuvos jūrų laivininkystė“ – smūgis šalies laivininkystės sektoriui

Žlunganti valstybės valdoma bendrovė „Lietuvos jūrų laivininkystė“ – didelis smūgis šalies laivininkystės sektoriui,sako Lietuvos laivų savininkų asociacijos vykdantysis direktorius. Pasak Gintauto Kutkos, reikia kalbėti ne tik apie šią bendrovę, bet viso sektoriaus išsaugojimą apskritai.
Laivas „Deltuva“
Laivas „Deltuva“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Prieš gerus 10 metų Lietuva pradėjo nuo juodojo Paryžiaus susitarimo memorandumo sąrašo ir pasiekė baltąjį. Šiemet nukritome į pilkąjį sąrašą, tačiau po šių sulaikymų, žinant, kiek mažai apskritai yra mūsų laivų, pradėtume ne nuo balto lapo, bet nuo juodo. Tai didelis smūgis.

Jei Lietuvos laivų liks 20, galima kelti klausimą, ar apskritai valstybei jų reikia, juk kiekvienam objektui reikia infrastruktūros, jos išlaikymas kainuoja“, – savaitraščiui „Veidas“ pareiškė G.Kutka.

Pasak jo, kad vietinio kapitalo, kuris galėtų investuoti į Lietuvos laivininkystę tokius didelius pinigus, nėra.

„Kaip galėtų atsirasti bendrovių, kurios galėtų ir norėtų investuoti? Viena iš ilgalaikių perspektyvų galėtų būti panaši į tai, ką daro „Klaipėdos nafta“. Ir gal ateityje galėtų su visa industrijos pakraipa atsirasti naujas sektorius.

Jei po kokių dešimties metų būtų nuspręsta bendrovę įsigyti, juk nėra taip, kad valstybinė įmonė būtinai turi pasirinkti Lietuvos vėliavą. Svarbiausia yra sudaryti ekonomiškai naudingas sąlygas pasirinkti“, – teigė G.Kutka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas