Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Honkongo oro uosto pelnas praėjusiais finansiniais metais sumenko 30 proc.

Honkongo oro uosto pelnas praėjusiais finansiniais metais sumenko beveik trečdaliu, dėl protestų ir koronaviruso pandemijos sumažėjus turistų srautams.
Honkongo oro uostas
Honkongo oro uostas / Shutterstock nuotr.

Oro uosto grynasis pelnas per metus, pasibaigusius kovo 31 dieną, sumažėjo 29,7 proc. ir siekė 5,9 mlrd. Honkongo dolerių (761 mln. JAV dolerių). Pajamos sumažėjo 12,1 proc., pranešė Honkongo oro uosto administracija.

Praėjusiais metais vykę protestai prieš valdžios institucijas lėmė daugybės skrydžių atšaukimą, o Honkongo oro uostą ne kartą blokavo demonstrantai, todėl keleiviams buvo sunku išvykti ir atvykti.

Turistų srautai sumažėjo, nes jie vengė lankytis mieste vykstant gausioms gatvių demonstracijoms.

Kelionės lėktuvais apimtys smarkiai sumneko prasidėjus COVID-19 koronavirusinės infekcijos protrūkiui, nes dėl griežtų karantino priemonių sienos buvo uždarytos visame pasaulyje bei pačiame Honkonge.

Oro uosto keleivių skaičius sumažėjo 18,9 proc. iki 60,9 mln. per 12 mėnesių iki kovo pabaigos, tuo tarpu skrydžių skaičius sumažėjo 12 proc., iki 377 420.

Balandžio mėnesį keleivių skaičius, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metu, sumažėjo 99,5 proc., kai gyventojams buvo apribota galimybė patekti tik į Honkongą, o tranzitiniai skrydžiai buvo apskritai uždrausti.

Oro uosto administracijos vadovas Fredas Lamas pažymėjo, kad šiuo metu „dar sunku pasakyti“, kada keleivių poreikis atsigaus, o pajamų mažėjimas sustos. Oro uostas „netrukus bus priverstas pritraukti finansavimą finansų rinkose“, – pažymėjo jis.

Antradienį oro uosto valdyba pranešė susitarusi dėl kreditų iš 35 tarptautinių ir vietinių bankų, kurių bendra suma sieks 35 mlrd. Honkongo dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento