Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 24

Į Britaniją skrydžių mažėja: ką tai rodo apie lietuvių emigraciją?

Pastarieji keli mėnesiai šalies civilinės aviacijos sektoriuje pasižymėjo dideliu sujudimu – kai kritikai rodė į naikinamas kryptis, institucijos gyrė pridedamas. Vis dėlto po visų pokyčių emigrantų pamėgta Jungtinė Karalystė lieka su netradiciškai mažu geografiniu pasiekiamumu – nuo vasaros tiesiogiai skristi bus galima tik į penkis oro uostus, kai kadaise lėktuvai, pakilę iš Lietuvos, leisdavosi net keliolikoje skirtingų vietų.
Londonas
Londonas / 123rf.com nuotr.

Per nepilnus metus skrydžių geografija iš Lietuvos į Jungtinę Karalystę gerokai susitraukė. Skaičiuojant visus Lietuvos oro uostus bendrai nuo balandžio liks tik keturi Jungtinės Karalystės miestai, į kuriuos galima nuskristi ir tik dešimt krypčių apskritai (tą patį maršrutą, aptarnaujamą skirtingų oro linijų, traktuojant kaip atskirą). Palyginimui, per 2022 m. skirtingų krypčių buvo 17.

Nors skrydžių pokyčiai iš dalies gali būti paaiškinami populiariausių šalyje avialinijų „Ryanair“ kova su konkurentais bei Lietuvos oro uostais, statistika rodo, kad tarp Jungtinės Karalystės ir Lietuvos iš tiesų skraidoma rečiau – keliautojų skaičius tarp Lietuvos ir Jungtinės Karalystės, lyginant su priešpandeminiais 2019 m., sumažėjo 16 proc. Metų pradžioje apkarpyti maršrutai į JK auginti šių srautų taip pat nepadės.

Žinoma, kelionių iš Lietuvos oro uostų srautai dar tik atsistato po COVID-19 pandemijos, tačiau, pavyzdžiui, kita tarp emigrantų populiari Norvegijos kryptis demonstruoja geresnius skaičius, o Airijos – ženklų augimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas