Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Į Klaipėdą plaukia antras per mėnesį SGD krovinys iš JAV

Į Klaipėdą šios savaitės pabaigoje turėtų atplaukti naujas didelis suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) krovinys iš JAV. Tai jau antras toks krovinys gegužę ir trečiasis šiais dujų metais.
Klaipėdos uostas
Klaipėdos uostas / Uosto nuotr.

„Numatoma, kad šeštadienį į Klaipėdos uostą atvyks SGD dujovežis „Energy Liberty“, jis atgabena apie 155 tūkst. kub. metrų SGD (...) Krovinys gabenamas iš JAV“, – BNS komentavo SGD terminalo operatorė „Klaipėdos nafta“.

Remiantis portalų marinetraffic.com ir myshiptracking.com duomenimis, su Japonijos vėliava plaukiantis „Energy Liberty“ atvyksta iš „Sabine Pass“ SGD eksporto terminalo, kurį valdo JAV energetikos kompanija „Cheniere Energy“.

Prieš savaitę į Klaipėdą atplaukė ketvirtasis per jo istoriją ir antrasis šiais dujų metais SGD krovinys iš JAV. „Sestao Knutsen“ dujovežis atvyko iš JAV Freeporto, kur veikia bendrovės „Freeport LNG“ terminalas.

Pirmasis SGD krovinys iš JAV į Lietuvą atplaukė 2017 metų rugpjūtį, tuomet dujos pirktos iš „Cheniere Energy“ įmonės „Cheniere Marketing International“. Jos taip pat atvyko iš „Sabine Pass“ terminalo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas