Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Į Klaipėdą plaukia naujas dujų krovinys iš JAV

Į Klaipėdą penktadienį turėtų atplaukti naujas didelis suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) krovinys iš JAV – jau ketvirtas šiais dujų metais ir šeštas per Klaipėdos SGD terminalo veiklos laikotarpį.
Klaipėdos uosto vaizdai
Klaipėdos uosto vaizdai / P. Sadausko nuotr.

„Dujovežis „Arctic Princess“ atplaukia iš „Sabine Pass“ terminalo JAV, standartiškai atgabena apie 138 kub. metrų SGD. Prie SGD terminalo planuojama, kad švartuosis birželio 19 dieną“, – BNS komentavo terminalo operatorė „Klaipėdos nata“.

Vien gegužę į Klaipėdą atvyko du dideli SGD kroviniai iš JAV: vienas iš „Sabine Pass“ terminalo, kurį valdo JAV energetikos kompanija „Cheniere Energy“, o kitas – iš Freeporto, kur veikia bendrovės „Freeport LNG“ terminalas. Dar vienas laivas iš Amerikos dujų atgabeno pernai gruodį.

Pats pirmas SGD krovinys iš JAV į Lietuvą atplaukė 2017 metų rugpjūtį, tuomet dujos pirktos iš „Cheniere Energy“ įmonės „Cheniere Marketing International“. Jos taip pat atvyko iš „Sabine Pass“ terminalo.

Per šiuos dujų metus, kurie trunka nuo pernai spalio iki šių metų rugsėjo pabaigos, terminale jau priimti 52 dujovežiai: 13 didelių laivų iš Norvegijos Melkojos uosto („Equinor“ gamykla), trys dideli dujų kroviniai iš JAV ir 36 nedideli dujovežiai iš Rusijos Vysocko („Novatek“ gamykla).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas