Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Lietuvą plaukia naujas dujų krovinys iš JAV

Į Klaipėdos suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalą plaukia naujas krovinys iš Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) – septintas toks krovinys per terminalo veiklos istoriją.
Klaipėdos uostas
Klaipėdos uostas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Dujovežis „Arctic Aurora“ spalio 7-9 dienomis atvyks iš Friporto uosto, jis gabena apie 138 tūkst. kubinių metrų SGD, BNS patvirtino terminalo operatorė „Klaipėdos nafta“.

Trečiadienį baigiasi 2019-2020 dujų metai, per juos terminalas sulaukė 74 dujovežių (2018-2019 metais – 33), jame perkrauta 3,519 mln. kubų SGD (2,206 mln. kubų).

„Klaipėdos SGD terminalas veikia komerciniu pagrindu, todėl jo panaudojimo lygis tiesiogiai koreliuoja su SGD kaina pasaulinėse rinkose, kaip ir kitų taip veikiančių terminalų, pavyzdžiui, Belgijos Zeebrugge, Nyderlandų Gate ir kitų. Pasaulinės kainos turi mažai įtakos tuose terminaluose, kuriuose tiekimo galimybės apribotos vartojimo arba ilgalaikių alternatyvių kontraktų“, – komentuoja „Klaipėdos nafta“.

Per šiuos dujų metus terminale priimti keturi dideli dujovežiai iš JAV, 18 laivų iš Norvegijos („Equinor“), 52 nedideli dujovežiai iš Rusijos Vysocko („Novatek“), kiekvienas iš pastarųjų plukdo iki 10 tūkst. kub. metrų SGD.

„Klaipėdos nafta“ pažymi, kad pagal krovinių kilmę SGD terminale apie 67 proc. sudaro kroviniai iš Norvegijos, maždaug 18 proc. – iš JAV, o apie 14 proc. – iš Rusijos skystinimo gamyklų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito