Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Importo ir eksporto deklaracijas jau galima teikti elektroniniu būdu

Muitinės deklaracijų apdorojimo sistemos (MDAS) veikla atkurta, importo ir eksporto deklaracijas bei su jomis susijusius pranešimus galima teikti elektroniniu būdu, o veiklos tęstinumo procedūra atšaukta nuo kovo 29 d. 10 valandos. Nacionalinė tranzito kontrolės sistema (NTKS), kurios veika atnaujinta šeštadienį, veikia be sutrikimų. Kitų sistemų darbą planuojama atkurti artimiausiu metu, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Sunkvežimiai prie Medininkų pasienio posto laukia leidimo įvažiuoti į Baltarusiją
Sunkvežimiai prie Medininkų pasienio posto laukia leidimo įvažiuoti į Baltarusiją / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Lietuvos muitinė taip pat kreipėsi į Valstybės sienos apsaugos tarnybą prašydama padidinti pasienio kontrolės punktuose dirbančių pareigūnų skaičių, kas leistų dar greičiau sumažinti į Lietuvą įvažiavimo laukiančio krovininio transporto eiles.

Atkreipiame deklarantų dėmesį, kad dėl įvykusio techninio gedimo kai kurių per MDAS įformintų deklaracijų duomenys, pateikti iki kovo 23 d. 01.45 val., gali būti suvesti neteisingai. Nors tikėtina, kad dauguma šių deklaracijų įformintos taikant veiklos tęstinumo procedūrą ir jų duomenys sistemoje nebėra aktualūs, prašome dėl tokių deklaracijų kilusiais klausimais kreiptis į Muitinės informacinių technologijų paslaugų centrą el.pašto adresu ITPC@lrmuitine.lt.

„Lietuvos muitinė dėkoja Informacinės visuomenės plėtros komitetui ir rangovams už pagalbą neskaičiuojant darbo valandų, siekiant kuo greičiau atkurti sistemų darbą. Dar kartą atsiprašome verslo ir vairuotojų už sukeltus nepatogumus“, – rašoma pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas