Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ispanijos profsąjungos netiki, kad „Ryanair“ dėl streikų naikins darbo vietas

Airijos pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ keleivių salono įgulos narius atstovaujančios profsąjungos netiki, kad, jei darbuotojai toliau streikuos, įmonė imsis mažinti darbo vietų skaičių.
„Ryanair“
„Ryanair“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Ispanija Ryanair

Vasaros sezonui įsibėgėjus, „Ryanair“ keleivių salono įgulos nariai trečiadienį pradės dviejų dienų trukmės streiką Ispanijoje, Portugalijoje, Belgijoje ir Italijoje, reikšdami savo nepasitenkinimą dėl atlyginimų bei darbo sąlygų. Dėl šio streiko avialinijos buvo priverstos atšaukti 600 skrydžių.

„Ryanair“ pirmadienį pripažino vasarą besitikinti ir daugiau streikų, nes įmonė yra nepasiruošusi „nusileisti nepagrįstiems reikalavimams“ bei perspėjo, kad, jei protestai tęsis, „turėsime peržiūrėti savo žiemos sezono skrydžių tvarkaraščius, kas gali privesti prie darbo vietų sumažinimo“.

Tačiau Ispanijos profsąjungos „Sitcpla“ prezidentė teigė netikinti, kad „Ryanair“ mažins skrydžių skaičių, nes įmonė šalyje generuoja apie 20 proc. savo pajamų.

„Tiesą pasakius, tai yra grasinimas ir toks yra „Ryanair“ stilius, bet mūsų tai visiškai negasdina“, – sakė „Sitcpla“ vadovė Monique Duthiers.

Na o Ernesto Iglesias iš „USO-aerien“ profsąjungos teigė, kad, jei „Ryanair“ sumažins skrydžių Ispanijoje skaičių, atsivėrusią skylę rinkoje užpildys kitos avialinijos, nes šalis yra įdomi komerciniu požiūriu.

„Jei ne „Ryanair“, darbo mums duos kita įmonė“, – sakė jis.

„Tačiau mes nesitaikstysime, jei ateis užsienio įmonė, ji čia dirbs pelningai, išnaudos šalies darbuotojus ir galiausiai grasins sustabdyti savo veiklą“, – piktinosi E. Iglesias.

„Ryanair“ avialinijų populiarumas ypač išaugo dėl įmonės siūlomų žemų skrydžių kainų. Tačiau darbuotojai jau ilgą laiką skundžiasi darbo sąlygomis – trečiadienį ir ketvirtadienį vyksiantis streikas bus toli gražu ne pirmas šiemet.

„Ryanair“ pilotai Airijoje antradienį streikuoja jau trečią dieną iš eilės. Dėl minėtų streikų įmonė buvo priversta atšaukti 16 skrydžių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas