Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 06

Išsigandusius dėl salietros maišų Klaipėdos uoste ramina: krovinys įprastas

„Šiomis dienomis Klaipėdos uoste „Agrokoncernas“ su Klaipėdos konteinerių terminalu nusprendė pašiurpinti pietinę Klaipėdą su SGD terminalu priešaky. Pasistatė didžiulį laivą su pavojingu salietros kroviniu ir jau savaitę krauna“, – redakcijai laišką atsiuntė gamtos mylėtoju ir žveju prisistatęs Rimantas. KKT atkerta – salietra Klaipėdos uoste kraunama pagal visus reikalavimus ir netrukus bus išgabenta. Pašnekovai įžvelgia ir galimą politikavimą.
Klaipėdietis, užfiksavęs tokius maišus salietros Klaipėdos uoste, kėlė klausimą, ar tai saugu.
Klaipėdietis, užfiksavęs tokius maišus salietros Klaipėdos uoste, kėlė klausimą, ar tai saugu. / 15min.lt skaitytojo nuotr.

Rimanto atsiųstose nuotraukose matomi didžiuliai maišai, pažymėti „Agrokoncerno“ ženklu.

„Patys terminalo darbininkai pašiurpę nuo tokio kiekio. Kadangi nebėra kur dėti, tai salietros maišais apkrauti visi terminalo patvoriai. Einant pro šali į žvejybą visai nejauku ir akis bado. Visi tik fotografuoja, bet tyli. Žmonėms kyla klausimas, ar iš viso kas nors šitą dalyką kontroliuoja, nes tarp objektų, kurie gali krauti pavojingus krovinius, sąrašo Konteinerių terminalo lyg ir nesimato. O tai kaip tada vyksta darbai ir darbų sauga?“ – kėlė klausimą skaitytojas.

Klaipėdos apskrities VPK nuotr./Salietra Klaipėdos uoste
Klaipėdos apskrities VPK nuotr./Salietra Klaipėdos uoste

Krovinys jau uždengtas

Tuo metu Klaipėdos konteinerių terminalo atstovai 15min pabrėžė, kad toks krovinys kraunamas jau ne pirmą kartą ir yra gana įprastas.

„Klaipėdos konteinerių terminale visi kroviniai, įskaitant ir amonio nitrato trąšas, yra kraunami laikantis visų reikiamų saugumo bei aplinkos apsaugos reikalavimų. Šiuo atveju amonio nitrato trąšos kraunamos didmaišiuose, užtikrinant maksimalų saugumą. Krovinys uoste neužsibus ir bus artimiausiu metu išgabentas krovinio savininkui“, – pabrėžta terminalo atsakyme 15min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas