Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italija paduos „Ryanair“ ir „Wizz Air“ į teismą dėl rankinio bagažo mokesčių

Italijos konkurencijos tarnyba pareiškė ketinanti paduoti į teismą pigių skrydžių bendroves „Ryanair“ ir „Wizz Air“, kurios neatsisakė prieštaringai vertinamų rankinio bagažo mokesčių.
Įsigaliojo nauja rankinio „Ryanair“ bagažo gabenimo tvarka
Įsigaliojo nauja rankinio „Ryanair“ bagažo gabenimo tvarka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Italijos konkurencijos institucija pranešė, jog nusprendė Airijos ir Vengrijos oro bendrovių atžvilgiu „inicijuoti teisminį procesą“ dėl įsakymo, kuris buvo paskelbtas prieš savaitę, „nesilaikymo“.

Abi bendrovės nusprendė keleiviams leisti nemokamai pasiimti tik vieną nedidelį bagažo vienetą, kuris telpa po sėdyne. Šie taisyklių pokyčiai papiktino vartotojų teisių apsaugos asociacijas ir jos pateikė skundą Konkurencijos tarnybai.

„Daugiau reikalaujant už būtiną vežimo oro transportu sutarties elementą, t. y. už rankinį bagažą, yra klaidingai parodoma tikroji bilieto kaina ir trukdoma lyginti atskirų oro vežėjų kainas, o tai klaidina vartotojus“, – praėjusią savaitę pareiškė tarnyba.

Panašų skundą rugpjūčio pabaigoje Ispanijos institucijoms pateikė Ispanijos vartotojų asociacija „Facua“.

„Ryanair“ apie savo sprendimą paskelbė rugpjūčio 24 dieną. Bendrovė tuomet paaiškino, jog tokiu būdu nori paspartinti keleivių įlaipinimą ir išvengti skrydžių vėlavimo.

Toks sprendimas oro bendrovėms galėtų leisti, pavyzdžiui, gauti papildomų įplaukų arba sumažinti išlaidas degalams, o visi šie veiksniai pigių skrydžių bendrovių verslo modelyje atlieka svarbų vaidmenį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas