Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jungtinėse Valstijose atšaukus draudimą kilti, laipsniškai atnaujinami skrydžiai

JAV federalinė aviacijos administracija (FAA) trečiadienį pranešė, kad visoje šalyje „laipsniškai atnaujinamas“ įprastas skrydžių režimas, kurį buvo sujaukęs naktį įvykęs FAA kompiuterinių sistemų veikimo sutrikimas.
Skrydis
Skrydis / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Aviacija Lėktuvas

„Visoje JAV teritorijoje laipsniškai atnaujinamas įprastas oro eismo režimas“, – socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė administracija.

„Draudimas kilti atšauktas. Toliau nagrinėjame pradinės problemos priežastį.“

Kiek anksčiau trečiadienį dėl FAA kompiuterinių sistemų veikimo sutrikimo įvairiuose JAV oro uostuose buvo atidėta virtinė skrydžių.

Remiantis skrydžių stebėjimo svetainės „FlightAware“ duomenimis, prieš pat 7 val. EST laiku (14 val. Lietuvos laiku) buvo paskelbta apie beveik 1,2 tūkst. atidėtų skrydžių JAV viduje, į šalį arba iš šalies.

Daugiausia vėlavimų buvo užfiksuota rytinėje pakrantėje.

FAA tviteryje tuomet pranešė dedanti pastangas atkurti savo vadinamosios NOTAM (angl. Notice to Airmen, „pranešimai aviatoriams“) sistemos veikimą.

„Dabar atliekame galutines patvirtinimo patikras ir iš naujo įkeliame sistemą“, – teigė FAA, bet kiek vėliau nurodė sustabdyti visus vidaus skrydžius iki 14 val. Grinvičo (16 val. Lietuvos) laiku.

Sistema NOTAM naudojama pateikti įvairiausią informaciją realiuoju laiku – nuo kasdieninės informacijos apie statybas oro uostuose iki skubių skrydžių apribojimų ar pranešimų apie sugedusią įrangą.

Dėl gedimo buvo galimi dideli sutrikimai, nes naudoti šią sistemą turi visi orlaiviai, įskaitant vykdančiuosius komercinius ir karinius skrydžius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas