Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaliningrado pasienyje vis dar driekiasi lietuviškų automobilių eilės

Kaliningrado ir Lietuvos pasienyje vis dar griežtai tikrinami lietuviški automobiliai, nors neoficialiai kalbėta, kad Rusija prekybos karą su Lietuva turėjo nutraukti praėjusį ketvirtadienį.
Vilkikų eilės Latvijos-Rusijos pasienyje netrumpėja.
Vilkikų eilės / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Ir toliau Lietuvos vežėjams yra taikoma visiška kontrolė, kartais visiškas iškrovimas. Kaip ilgai tai tęsis, man yra sunku pasakyti“, – 15min.lt sakė vežėjų asociacijos „Linava“ prezidentas Algimantas Kondrusevičius.

Jis praėjusią savaitę susitiko su Federalinės muitinės tarnybos atstovu Baltijos šalims: „Tikrai iš jo nesulaukiau konkretaus atsakymo, kada tas laikinumas baigsis. Mums tik patvirtino, kad tas prekių kontrolės režimas yra laikinas.“

Anksčiau užsienio reikalų viceministras Rolandas Kriščiūnas sakė, kad, neoficialiais duomenimis, situacija turėtų pasikeisti rugsėjo 26 dieną – praėjusį ketvirtadienį lietuviškų automobilių patikra pasienyje esą turėjo baigtis. Žadėta – jei nepasikeistų, užsienio reikalų ministerija ir kitos atsakingos Lietuvos institucijos svarstys, kaip kovoti su tokia situacija. Kol kas apie veiksmų planą informacijos iš URM 15min.lt gauti nepavyko.

„Žinau, kad buvo kalbėta, tikėtasi, kad ketvirtadienį bus nutraukta, bet tai, deja, neįvyko. Mes laukiame, kad kuo greičiau tai būtų. Praėjusią savaitę padarėme vežėjų apklausą ir pasienio postuose, ir vidinėse muitinėse – vidutinis prastovos laikas yra daugiau nei 2,5 paros”, – sakė A.Kondrusevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai