Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 18 /14:06

Kaliningrado srities gubernatorius neigia automobilių su lietuviškais numeriais detaliąją patikrą pasienyje

Kaliningrado srities gybernatorius Nikolajus Cukanovas pareiškė, jog jokia automobilių su lietuviškais numeriais detalioji patikra pasienio punktuose nevykdoma.
Vilkikų eilė
Vilkikų eilė / LŽ nuotr.

„Krovininiai automobiliai tikrinami įprastine tvarka“, – Kaliningrado srities vyriausybės posėdyje pareiškė N.Cukanovas.

„Važinėjome Kuršių nerija, pasienio kontrolės punktas buvo laisvas vakar, užvakar ir savaitgalio dienomis. Galbūt eilės buvo Černyševske. Jei problemos kyla verslui, kalbėkimės“, – pabrėžė gubernatorius.

„Pirmą ir vienintelį signalas apie tai, kad automobiliai su lietuviškais numeriais kažkaip išskirtinai ilgai tikrinami, mes sulaukėme iš Neringos mero, per generalinį konsulą. Nedelsiant susisiekiau su federalinių struktūrų atstovais – pasieniečiais ir muitininkais. Tiek vieni, tiek ir kiti mane patikino, kad dirba vykdydami tiesiogines pareigas, vadovaudamiesi visais pareigybiniais reglamentais“, – trečiadienį sakė N.Cukanovas.

Kaliningrado srities žemės ūkio ministras Vladimiras Zarudnas pridūrė, kad „problema dėl lietuviškų pieno produktų kol kas tik teorinė“.

„Pasirengęs pats nuvykti į pasienį ir išsiaiškinti padėtį“, – pridūrė Kaliningrado srities gubernatorius.

Naujienų portalo newkaliningrad.ru šaltinis Rusijos užsienio reikalų ministerijoje patvirtino kontrolės sugriežtinimą pasienyje su Lietuva. Jo žodžiais, Rusijos-Lietuvos ir Rusijos-Lenkijos pasienio kontrolės punktuose nuo rugsėjo 4 dienos vykdoma planuota Lietuvoje registruotų automobilių sugriežtinta patikra.

Kaliningrado srities vicepremjeras Aleksandras Rolbinovas pripažino, jog problemos jau nėra vien tik teorinės – vežėjai atsisako gabenti krovinius iš Lietuvos į Kaliningrado sritį.

Didžiausio Kaliningrado srities vežėjo „DSV Transport“ vadovas Leonidas Stepaniukas portalui newkaliningrad.ru patvirtino, jog „DSV Transport“ krovininius automobilius nuo praėjusio ketvirtadienį kruopščiai tikrina Rusijos muitininkai.

„Nuodugniai tikrinamas visų kategorijų transportas, pirmiausia – lietuviškus krovinius į Rusiją gabenantys automobiliai. Išskirtinai tikrinami ir tie automobiliai, kurie veža kitose valstybėse pagamintas, bet Lietuvoje sandėliuotas prekes – tais atvejais, kai dokumentuose parašyta, kad šalis-siuntėja yra Lietuva“, – sakė L.Stepaniukas.

Kiti Kaliningrado srities vežėjais taip pat patvirtino, jog jų automobiliai ilgam įstringa Lietuvos pasienyje, ir dėl to jau skaičiuojami nemenki nuostoliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai