Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 09 /13:45

Dalis oro vežėjų atšaukia skrydžius į Izraelį: štai ką pataria daryti įsigijusiems bilietus

Šeštadienio rytą „Hamas“ pradėtas karas prieš Izraelį pareikalavo daugybės aukų. Vis dėlto ne visi oro vežėjai atšaukia skrydžius į šį kraštą.
Iš Gazos ruožo į Izraelį paleistos raketos
Iš Gazos ruožo į Izraelį paleistos raketos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dvi oro bendrovės skraido toliau

Lietuvos oro uostų atstovas žiniasklaidai Tadas Vasiliauskas 15min patvirtino, kad ir toliau skrydžius iš Vilniaus oro uosto į Izraelį vykdo „Ryanair“ ir „Wizz Air“.

„Kol kas apie atšaukimus neturime žinių (nei iš vienos oro bendrovės), skrydžiai planuojami vykdyti“, – teigė T.Vasiliauskas.

„Ryanair“ atstovė spaudai Rytų Europoje ir Baltijos šalyse Alicja Wojcik-Golebiowska BNS pirmadienį sakė, kad savaitgalį buvo atšaukta dalis bendrovės skrydžių iš Europos miestų į Izraelį ir iš jo, bet šiuo metu skrydžiai vyksta, o kaip bus elgiamasi toliau, priklausys nuo situacijos.

„Galiu pasakyti, kad savaitgalį atšaukėme mūsų keliones į Izraelį ir iš jo. Šiuo metu vertiname situaciją ir atitinkamai elgsimės pagal tai, kaip vystysis situacija. Šiuo metu mūsų interneto svetainėje galima užsisakyti skrydžius, tačiau situacija gali pasikeisti per artimiausias kelias valandas“, – sakė A.Wojcik-Golebiowska.

Pirmadienį popiet 15min atsiųstame komentare teigiama, kad dėl Izraelyje paaštrėjusio konflikto „Wizz Air“ atšaukia skrydžius į Tel Avivą ir iš jo iki atskiro pranešimo.

„Wizz Air“ tiesiogiai susisiekia su nukentėjusiais keleiviais el. paštu arba SMS žinute ir suteikia jiems galimybę persiregistruoti arba susigrąžinti pinigus, taip pat pasirūpinti apgyvendinimu. Rekomenduojame keleiviams, kurie užsakymus atliko kelionių agentūrose ar interneto agentūrose, kreiptis į jas dėl užsakymų pakeitimų. Nuolat stebime ir vertiname situaciją, esame pasirengę atnaujinti skrydžius, kai tik tai bus įmanoma, todėl kasdien įgyvendiname tvarkaraščio pakeitimus. Bendrovė „Wizz Air“ atsiprašo už sukeltus nepatogumus ir pabrėžia, kad keleivių, įgulos ir orlaivių saugumas yra svarbiausias jos prioritetas“, – teigiama komentare.

Spalio išvykas atšaukia

Kelionių organizatorius „Novaturas“ spalį planavo tris pažintines keliones į Izraelį, tačiau jas dėl susiklosčiusios situacijos atšaukia.

„Keliautojams siūlysime rinktis iš kitų pažintinių kelionių krypčių, ši informacija pasieks juos tiesiogiai“, – 15min patvirtino „Novaturas“ komunikacijos vadovė Miglė Bielinytė.

Kitas kelionių organizatorius Lietuvoje – „Tez Tour“ – nevykdo užsakomųjų skrydžių programos į Izraelį, taip pat neorganizuoja kelionių į šią šalį.

Tuo metu neseniai skelbta, kad žmonės, esantys Izraelyje, registruojami evakuaciniam skrydžiui iš Tel Avivo į Vilnių.

Jie kviečiami registruotis evakuaciniam skrydžiui į Vilnių, kuris vyks naktį iš pirmadienio į antradienį. Išskridimas numatomas iš Tel Avivo oro uosto netrukus po vidurnakčio – 00 val. 20 min.

Keliautojams Izraelyje ir Palestinoje – perspėjimas ir patarimas: įvardijo pavojingas teritorijas

„Hamas“ teroristinei grupuotei pradėjus atakas prieš Izraelį, Užsienio reikalų ministerija (URM) rekomenduoja Lietuvos piliečiams įvertinti būtinybę šiuo metu keliauti į Izraelį ir Palestiną, tačiau primygtinai siūlo susižinoti artimiausios slėptuvės vietą bei nevykti į tam tikras Izraelio ir Palestinos teritorijas.

„Šiuo metu ypač įtempta situacija yra pasienyje su Gazos ruožu, Jeruzalėje, Vakarų Krante, taip pat Izraelio šiaurėje esančiose Golano aukštumose bei pasienyje su Libanu, Jenino, Nabluso bei Hebrono regionuose Palestinoje“, – teigiama ministerijos pranešime.

„Saugumo situacija šalyje kinta labai greitai, todėl būtina nuolat sekti informaciją ir būti budriems“, – priduriama.

Šiuo metu jau esantiems Izraelyje ar Palestinoje lietuviams siūloma būti ypatingai budriems ir imtis visų atsargumo priemonių, o taip pat sekti oficialią institucijų informaciją, laikytis vietos valdžios nurodymų. Rekomenduoma būtinai susižinoti artimiausios slėptuvės vietą.

URM įspėja, kad daug oro linijų ir skrydžių kompanijų jau atšaukė skrydžius į Izraelį ir nevyksta iš jo, todėl susisiekimas su Izraeliu yra apribotas.

„Rekomenduojame stebėti oro uostų informaciją“, – nurodo URM.

Esančius Izraelyje arba Palestinoje lietuvius ar vis tik ketinančius ten keliauti, prašoma nedelsiant užsiregistruoti adresu https://keliauk.urm.lt/keliones-registracijos-forma, kad prireikus būtų galima susisiekti dėl konsulinės pagalbos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas