Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Krunos tilto projektavimo konkursą laimėjusios įmonės vadovas: laikinas tiltas padės mažinti spūstis rekonstrukcijos metu

Lietuvos automobilių kelių direkcijos paskelbtą konkursą laikinajam Krunos tiltui suprojektuoti laimėjo transporto infrastruktūros projektų rengimo bendrovė „SRP projektas“, rašoma „SRP projektas“ pranešime spaudai.
Eismo spūstys Vilniuje
Eismo spūstys / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Ties Kaunu, magistraliniame kelyje A1, esantį Krunos tiltą ruošiantis rekonstruoti, greta laikinai bus statomas laikinas tiltas. Pasak tilto projektavimo konkursą laimėjusios įmonės vadovo, šis sprendimas padės sumažinti transporto spūstis tilto rekonstrukcijos metu.

„Tiltas per Krunos upę yra vienoje intensyviausių magistralės vietų, kur per parą pravažiuoja per 30 tūkst. transporto priemonių. Rekonstruojant tiltą būtina statyti laikinąjį, nes priešingu atveju formuotųsi milžiniškos transporto spūstys, – teigia Tadas Kasperavičius, „SRP projekto“ vadovas. – Eismo spūstys generuoja didžiulius finansinius ir ekologinius nuostolius valstybei, todėl sprendimas dėl laikino tilto yra racionalus.“

Pasak T.Kasperavičiaus, laikinam tiltui yra reikalingi visi pagrindiniai laikantieji ir saugos elementai kaip ir visiems tiltams, tačiau geras laikinas tiltas turi pasižymėti mobilumo galimybėmis: turi būti lengvai, greitai montuojamas ir transportuojamas.

„SRP projekto“ vadovo teigimu, laikinas tiltas bus montuojamas identiškai kaip ir naujas – stūmimo būdu. Mobilumui pasiekti tiltas bus gaminamas iš plieninių konstrukcijų.

UAB „SRP projektas“ dar prieš keletą metų laimėjo LAKD konkursą ir nuolatinio Kruno tilto rekonstrukcijos projektui parengti. Įmonei parengus tilto projektą, buvo gautas ir statybos leidimas.

Pasak T.Kasperavičiaus, rengiant naujo Krunos tilto rekonstrukcijos projektą, „SRP projektas“ išanalizavo laikino tilto įrengimo galimybę ir, atsižvelgiant į tilto amžių ir eismo intensyvumą, pasiūlė laikino tilto įrengimo idėją Kelių direkcijai.

Krunos tiltas yra vienas aukščiausių ir įspūdingiausių arkinių tiltų Lietuvoje, be to, tai yra vienas iš nedaugelio statinių Lietuvoje, esančių upės žiočių ir Kauno marių sankirtoje, taip pat dviejų savivaldybių sandūroje, tad T.Kasperavičiaus sako, kad šis projektas įmonės komandai turi ypatingą reikšmę. „Džiaugiamės galėdami prisidėti prie mūsų šaliai reikšmingo infrastruktūros projekto įgyvendinimo“, – teigia „SRP projekto“ gen. direktorius.

Įmonės teigimu, naujasis Krunos tiltas bus ypatingas savo dydžiu, jo ilgis sieks beveik 140 metrų, o perdanga virš aukščiausio upės vandens lygio bus pakelta apie 15 metrų. Nors teigiama, kad savo konstrukcine forma naujas tiltas bus gana įprastas, tačiau statybos technologija yra sudėtinga. Į projektinę padėtį tiltas bus stumiamas iš vieno kranto į kitą, naudojant domkratus ir pagalbines stūmimo priemones.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas