Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kur „Tesla“ švaisto pinigus: apie 40 proc. automobilių baterijų ir kitų detalių yra netinkamos naudoti

„Model 3“ gamybai „Tesla“ išleidžia sunkiai įsivaizduojamą kiekį pinigų ir medžiagų. Vidiniai įmonės dokumentai, kuriuos vartė „Business Insider“, rodo, kad apie 40 proc. baterijų ir kitų automobilio elementų, pagamintų „Tesla“ gigafabrike Nevadoje, turi būti arba išmetami, arba perdirbami, prieš juos siunčiant į „Teslos“ gamyklą Fremonte, Kalifornijoje, kur gaminamas „Model 3“. Dokumentai yra šių metų pirmojo ketvirčio.
Tesla Model 3
Tesla Model 3 / Elono Musko/Twitter nuotr.

Tai reiškia, kad iš 2,5 tūkst. elementų tūkstantis yra netinkamas naudojimui. Pusė netinkamų detalių yra perdaromos, dar pusė tampa tiesiog atliekomis.

Šiemet tokioms „medžiagoms į laužą“ įmonė jau išleido 150 mln. dolerių. Į šį skaičių neįtraukta visa tų netinkamų detalių sukūrimo kaina, tai yra energijos išlaidos, darbo valandos kaina ir pan.

Pirmąjį šių metų ketvirtį „Tesla“ pagamino 9766 „Model 3“ automobilių.

„Tesla“ leidiniui „Business Insider“ sakė, kad 150 mln. dolerių nėra tikslus skaičius.

„Kaip kad paprastai būna, pradėjus bet kokią naują gamybą, mes irgi turėjome nemažai atliekų, pradėję šio modelio gamybą. Mes tai planavome, tai yra normalu“, – „Tesla“ atsakė laiške „Business Insider“.

„Mes visą laiką aiškinome, kad „Model 3“ marža padidės, kai pradės kristi gamybos kaina, išsprendus atliekų ir kitus opius gamybos pradžios klausimus. Taip ir nutiko. Baterijų atliekų nuo sausio sumažėjo maždaug 60 proc., mums patobulinus gamybos procesą. Taip pat svarbu prisiminti, kodėl mes nurašome kai kurias detales – tą darome norėdami įsitikinti, kad automobiliuose, kuriuos kuriame savo klientams, yra naudojamos tik aukščiausios kokybės detalės“, – aiškino bendrovė.

„Tai atrodo kaip labai didelis kiekis pinigų. Būdama investuotoja, klausčiau, ar mano pinigai yra panaudojami tinkamai? Ar čia viskas yra skaidru? Aš mačiau atliekų kiekius – tai yra daug priekinių bamperių, durų. Negali 20 proc. detalių išmesti ir tikėtis uždirbti“, – aiškino Rebecca Lindland, „Kelley Blue Book“ analitikė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento