Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos geležinkeliai steigia atstovybę Briuselyje ir ieško vadovo: štai kokį atlygį siūlo

Siekdama stiprinti LTG grupės vaidmenį Europoje, LTG Valdyba priėmė strateginį sprendimą steigti atstovybę Briuselyje. Pagrindiniai atstovybės tikslai – įmonės atstovavimas ES institucijose ir sklandi integracija į Vakarų Europos geležinkelių sistemą, rašoma „Lietuvos geležinkeliai“ pranešime spaudai.
Lietuvos geležinkeliai
Lietuvos geležinkeliai / LTG nuotr.

„Šiuo metu Europoje vyksta daug strateginių pokyčių, liečiančių geležinkelius, todėl labai svarbu dalyvauti sprendimų priėmime ir greitai reaguoti į įvykius. Atstovybė Briuselyje – tai mūsų ilgalaikės strategijos dalis, kuri leis greičiau ir sklandžiau pasiekti užsibrėžtus tikslus, susijusius su europine vėže, „Rail Baltica“ ar sankcijų taikymu,“ – sako LTG grupės generalinis direktorius Egidijus Lazauskas.

Atstovybės funkcijos apims bendradarbiavimą su Europos geležinkelių agentūra, Europos Komisijos Mobilumo ir transporto generaliniu direktoratu (MOVE) bei kitomis europinėmis geležinkelių sektoriaus organizacijomis, siekiant pasirengti naujų teisės aktų įgyvendinimui, pateikti girdimą LTG poziciją svarstant naujus teisės aktus ir kuo sklandžiau įgyvendinti „FREE Rail“ programą.

Šios programos tikslas – geležinkelių sektoriaus integracija į Europos geležinkelių sistemą ir atsparumo didinimas. „FREE Rail“ taip pat leis sukurti ir įdiegti Baltijos regionui pritaikytą geležinkelių veiklos modelį, paremtą ES standartais bei gerąja praktika ir suderintą su plačiosios vėžės specifika.

Taip pat labai svarbi atstovybės veiklos dalis – laiku iš atitinkamų institucijų gaunama ir valdoma informacija, turinti reikšmės strateginių projektų, tokių kaip „Rail Baltica“, vystymui. Tai ypač aktualu, kuomet Europos lygmeniu yra priimami reikšmingi teisės aktai ar skelbiama informacija apie skiriamas lėšas infrastruktūros plėtrai.

Paskelbus LTG atstovybės Briuselyje steigimą, iškart pradedama ir jos vadovo atranka.

Skelbiama, kad darbo užmokestis vadovui siektų nuo 4 400 Eur iki 6 600 Eur prieš mokesčius. Bendras atlygio paketas nuolatiniam darbui Briuselyje, Belgijos Karalystėje derinamas individualiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito