Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„LTG Cargo“ į Ukrainą gabens daugiau krovinių konteineriuose

Lenkijos ir Ukrainos pasienyje stringant vilkikams su kroviniais, „Lietuvos geležinkelių“ krovinių vežimo bendrovė „LTG Cargo“ suformavo traukinį su trijų klientų kroviniais konteineriuose. Pasak įmonės vadovės, tokie traukiniai netrukus turėtų važiuoti kartą per savaitę. 
Panerių geležinkelio stotyje sulaikytas galimai baltarusiškų trąšų krovinys
Panerių geležinkelio stotyje sulaikytas galimai baltarusiškų trąšų krovinys / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Iš Kauno intermodalinio terminalo į Ukrainą konteineriuose bus išgabentos PET granulės ir amonio sulfatas bei tušti konteineriai. Traukinys į Ukrainą turėtų važiuoti 8-9 dienas ir šalį pasiekti kitą savaitę, pranešė „LTG Cargo“.

„Kartu su vežėjais ir partneriais Lenkijoje ir Ukrainoje dirbame toliau, kad dar šiemet traukinių sąstatai su skirtingomis prekėmis galėtų kursuoti kartą per savaitę“, – pranešime sakė įmonės vadovė Eglė Šimė.  

Iki šiol tarp Lietuvos ir Ukrainos per Lenkiją daugiausiai buvo vežami grūdai ir aliejus bei naftos produktai. Pastaraisiais metais „LTG Cargo“ klientams pasiūlė krovinius gabenti per tris Lenkijos–Ukrainos pasienio punktus – Mostyskos–Medykos, Jagodino–Darohusko ir Izov–Hrubesšovo. 

Vien lapkritį įmonė sulaukė apie 80 naujų užklausų gabenti krovinius į Ukrainą ir atgal, dauguma jų – iš vilkikais gabenančių bendrovių.

„LTG Cargo“ skaičiavimais, suformavus pilną sąstatą geležinkeliu kroviniai gali būti pervežti iki dviejų kartų pigiau nei keliais. Vienu reisu bendrovė gali pervežti tiek krovinių, kiek įprastai gabentų 36 vilkikai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas