Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„LTG Cargo“ kovą pervežė trečdaliu mažiau krovinių

Valstybės valdomų „Lietuvos geležinkelių“ grupės krovinių vežimo bendrovė „LTG Cargo“ kovo mėnesį, preliminariais duomenimis, pervežė beveik 2,9 mln. tonų krovinių – 32 proc. mažiau nei prieš metus.
„LTG Cargo“
„LTG Cargo“ / LTG nuotr.

Krovinių apimtys smuko dėl sustabdyto baltarusiškų trąšų gabenimo ir Rusijai bei Baltarusijai paskelbtų sankcijų, pranešė „LTG Cargo“.

Vien į Klaipėdos jūrų uostą ir iš jo kovą įmonė pervežė beveik 0,9 mln. tonų krovinių, tiek pat – į Karaliaučiaus sritį ir iš jos. Vietiniai krovinių gabenimai sudarė 0,5 mln. tonų, likusiomis kryptimis – apie 0,6 mln. tonų.

Per mėnesį bendrovė pervežė apie 1 mln. tonų naftos ir jos produktų – 57 proc. daugiau nei prieš metus. Naftos produktai daugiausiai buvo į Klaipėdos uostą.

Be to, pervežta beveik 0,3 mln. tonų cheminių ir mineralinių trąšų, tiek pat grūdų, apie 1,3 mln. tonų kitų produktų.

Europos Sąjungai (ES) kovo 2 dieną įvedus papildomas sankcijas Baltarusijos eksportui „LTG Cargo“ sustabdė medienos, metalų ir cemento pervežimus iš šios šalies.

„LTG Cargo“ pernai pervežė 51,1 mln. tonų krovinių – 4,3 proc., arba 2,3 mln. tonų mažiau nei 2020 metais (53,4 mln. tonų). Bendrovė planavo per metus pervežti 52,4 mln. tonų krovinių – realiai jų gabenta 2,5 proc. mažiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas