Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Medininkų poste – 10 kartų ilgesnės vilkikų eilės nei pasienyje su Kaliningradu

Antradienio rytą Kybartų pasienio poste eilėje laukė 28 automobiliai, tuo metu Medininkuose – 270 automobilių. Pasak Muitinės departamento atstovų, pastaruoju metu eilės – kiek ilgesnės, tačiau įprastos.
Medininkuose – vilkikų eilės
Medininkuose – vilkikų eilės / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vežėjai visą rugsėjį strigo prie Lietuvos ir Kaliningrado sienos – buvo vykdoma griežta lietuviškų automobilių patikra. Tačiau dabar pasienyje eilių nėra – antradienį 6 val. ryto Kybartų pasienio poste eilėje laukė 28 automobiliai. Tai reiškia, kad patikra vyksta vidinėse Rusijos muitinėse.

Tuo metu prie Lietuvos ir Baltarusijos pasienio nutįsusios ilgos vilkikų eilės. 6 val. ryto prie Medininkų pasienio posto eilėje laukė 270 automobilių, Lavoriškėse – 70, Šalčininkuose – 75.

Pasak Muitinės departamento atstovės spaudai Gintarės Šatkauskienės, eilės yra šiek tiek ilgesnės, tačiau situacija nėra ekstremali – ji tokia nelaikoma, jei eilėje laukia mažiau nei 300 automobilių.

Medininkų pasienio poste eilės ilgiausios dėl to, kad ten yra geriausi keliai – vežėjai vengia į Baltarusiją važiuoti pro Lavoriškes ar Šalčininkus.

Numatoma, kad prie Medininkų pasienio posto automobiliai turės laukti beveik parą.

Asociacijos „Linava“ prezidentas Algimantas Kondrusevičius sakė manantis, kad Medininkų pasienio postas tiesiog prastai dirba.

„Eilės yra labai didelės, mums tai kelia nerimą. Mes jau pernai žiemą akcentavome, kad Medininkų pasienio poste kažkas ne taip. Man labai neaiškios tendencijos. Kituose šalia esančiuose postuose jokių mašinų nėra, o Medininkuose yra didžiulės eilės. Jeigu postas dirba normaliai, to neturėtų būti“, – sakė A.Kondrusevičius.

Muitinės departamento generalinio direktoriaus pavaduotojas Vygantas Paigozinas aiškina, kad eilės Medininkų pasienio poste susidaro ne dėl muitininkų kaltės, o dėl infrastruktūros problemų – remontuojamų aplinkinių kelių. Pasak jo, muitininkai šiuo metu krovininių automobilių išskirtinai netikrina. Vieno automobilio nuodugni patikra trunka apie 7 minutes.

Tačiau eilėje laukiančių vairuotojų tai neguodžia. Anot jo, eilėse tenka praleisti kone dvi paras. Pakelėse pastatyti vos du biotualetai, nėra kur nusiprausti, pavalgyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai