Nuo vieno iki 1500 sunkvežimių: „Vlantana“ ryžosi naujoms investicijoms

Pradėjusi nuo vieno Vokietijoje įsigyto sunkvežimio Klaipėdos pašonėje veikianti logistikos bendrovė „Vlantana“ savo autoparke dabar suskaičiuoja 1 500 automobilių ir yra didžiausias Klaipėdos rajono darbdavys. Ketvirtadienį bendrovės teritorijoje įkasta simbolinė kapsulė, kurią lėkdamas dar tuščiais laukais, kur netrukus prasidės statybos, atvežė lenktynininkas Antanas Juknevičius. Čia jau po metų iškils įspūdingo dydžio logistikos centras, iš kur po visą Europą pasklis įmonės klientų produkcija.
Įkasta simbolinė kapsulė. Iškils 30 tūkstančių kvadratinių metrų logistikos centras.
„Vlantana“ pradeda statyti 30 tūkstančių kvadratinių metrų logistikos centrą / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Prieš daugiau nei 20 metų Vladas Stončius, vienas įmonės akcininkų, Vokietijoje įsigijo pirmąjį sunkvežimį, netrukus jų buvo keturi, dešimt, o dabar jau – 1500. Juos vairuoja apie 2200 vairuotojų, o visas „Vlantanos“ kolektyvas sudaro jau apie 2500 žmonių.

Įmonė skaičiuoja turinti per tūkstantį klientų, kurių kroviniai keliauja po įvairiausias Europos šalis. Su šia įmone bendradarbiauja ne viena Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje veikianti bendrovė.

A.Pelakausko/Fotopolis nuotr./Simbolinė ceremonija „Vlantanoje“: įkasta simbolinė kapsulė, iškils modernus logistikos centras
A.Pelakausko/Fotopolis nuotr./Simbolinė ceremonija „Vlantanoje“: įkasta simbolinė kapsulė, iškils modernus logistikos centras

„Manau, kad kiekvieną dieną Europą iš naujo galime nufilmuoti. 1500 vilkikų kasdien pravažiuoja“, – sakė įmonės generalinis direktorius Tomas Stonys. Pusė vilkikų vairuotojų – ukrainiečiai. Čia dirba ir baltarusiai, Moldovos, Kazachstano, Gruzijos piliečiai.

Šiuo metu kroviniai keliauja iš 20 tūkstančių kv. metrų užimančio sandėlio. Naujasis bus dar didesnis – 30 tūkstančių kv. metrų.

„Viskas prieš metus tapo aišku, kad reikia galvoti, ką daryti ir greitai. Aplink buvo nedirbamų žemių, nenaudojamų, dėtos visos pastangos, kad tas žemes nupirktume. Praėjo pusantrų metų nuo idėjos iki šiandien“, – sakė T.Stonys.

Jo teigimu, dabar esantys sandėliavimo plotai išnaudojami visiškai, tad poreikis naujoms patalpoms yra didžiulis. Esama įmonių, kurios pačios neturi kur sandėliuoti savo produkcijos.

Plečiantis verslui padaugės ir darbo vietų, jų ketinama įkurti 60.

J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Įkasta simbolinė kapsulė. Iškils 30 tūkstančių kvadratinių metrų logistikos centras.
J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Įkasta simbolinė kapsulė. Iškils 30 tūkstančių kvadratinių metrų logistikos centras.

Teigiama, jog naujasis logistikos centras su administracinėmis patalpomis bus pažangus ir modernus, jame bus įkurdintas ir šimto vietų motelis vilkikų vairuotojams.

Įmonės akcininkas V.Stončius, prieš įkasdamas simbolinę kapsulę kartu su miesto bei rajono valdžios atstovais bei įmonės generaliniu direktoriumi, teigė, jog per 23 įmonės gyvavimo metus teko praeiti įvairiausių sunkumų, tačiau juos verslas įveikė vis stiprėdamas.

„Šiandien yra 10 metų, kai įleidome pirmas šaknis čia, šioje teritorijoje Dvaro gatvėje. Daug kam atrodė – kokie čia keistuoliai, kuriasi vidury lauko, nei infrastruktūros, nei kelių. Kažkas teiravosi, kodėl čia, kodėl ne laisvojoje ekonominėje zonoje. O mums čia patinka, mes Klaipėdos rajone gimę, užaugę, norim čia investuoti, plėtoti. Praėjus penkeriems metams buvo kitas etapas – tai šalia stovintis logistikos centras, šiandien dirbantis visu pajėgumu. Po penkerių metų vėl atėjo ryžtas žengti naują žingsnį“, – sakė V.Stončius.

Simbolinę kapsulę demonstruodamas vairavimo viražus įmonės vadovams atgabeno lenktynininkas A.Juknevičius. Jis teigė dar niekad taip nesijaudinęs, kaip šįkart.

„Esame panašūs. Mes norime laimėt Dakarą, jūs norit laimėt verslo Dakarą“, – sakė A.Juknevičius, linkėdamas laimėti šį verslo iššūkį ir būti geriausiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas